srpanj 6, 2020 12:27 am

Technics SL-1210GAE BLACK

Analogna obljetnica

Piše: Darko Brlečić

Technics obilježava 55 godina postojanja, ter za tu svrhu predstavlja limitiranu ediciju gramofona pod oznakom SL-1210GAE.

Model gramofona SL-1210GAE koristi genetsko nasljeđe iz modela SL-1000R, a ono koristi zasebno razvijeni cinkov izolator koji posjeduje mekani gel čiji je cilj daljnja izolacija gramofonske integracije od upliva vanjskih vibracija. Unutar gramofona se nalazi patentirani bez jezgreni  DD (Direct Drive)motor, precizni rotirajući senzor za pozicioniranje, gornja ploča debljine 10 milimetara i  4-slojna konstrukcija kućišta. Sama kontrola motora je bazirana na tehnologiji koja se koristi kod Blu- ray naprava, njome se dobiva na stabilnosti rotacije. Uz već provjereni tanjur tu je i ručka sazdana od laganog magnezija. Kompletna gramofonska integracija je tonirana u crnoj boji. Uz ovu integraciju dolazi Nagaoka MM JT-1210 gramofonska zvučnica, prava poslastica za ljubitelje tradicionalne  japanske analogne arhitekture. U kompaniji tvrde da je ona plod zajedničkog rada inženjera iz  Technicsa i Nagaoke.

Technics SL-1210GAE sa zvučnicom Nagaoka JT-1210 dolazi u crnoj izvedbi s oznakom 55.obljetnice, za Europsko tržište bit će isporučeno cca 700 primjeraka ove limitirane edicije. Cijena i dostupnost su nepoznati.

 

Info: https://www.panasonic.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

TECHNICS SU-R1000

Produkt u razvojnoj fazi Piše: Darko Brlečić Technics se svojski potrudio da krene u re-obnovu …