1 srpnja, 2022 10:31 pm

Technics premium bežični zvučnik OTTAVA S SC-C50

 

Technics je danas na High-end audio sajmu u Münchenu predstavio novi, premium bežični zvučnik OTTAVA S SC-C50™. Ovaj zvučnički sustav korisnicima donosi akustičke tehnologije koje isporučuju čist zvuk uzduž zvučne pozornice, dok se uređaj odlikuje i veoma kompaktnim dimenzijama. Kalibracijska tehnologija dozvoljava postavljanje uređaja na bilo koje mjesto u vašem domu i istinsko uživanje u glazbi. Riječ o zaista naprednom, bežičnom glazbenom iskustvu – zahvaljujući kompatibilnosti s različitim streaming servisima, mogućnostima upravljanja uređajem putem glasa i integracijom različitih izvora zvuka.

Četiri originalna Technicsova JENO Engine procesora donose optimalne performanse, odnosno superiornu zvučnu sliku kroz precizno podešeni sustav subwoofera, srednjetonaca i tweetera. Ovakvim rasporedom dobiveni su idealni parametri, a zvučni prostori optimiziraju se u skladu sa svakom pojedinačnom slušateljskom situacijom zahvaljujući tehnologiji Space Tune™. OTTAVA S SC-C50™ također posjeduje LAPC funkciju, odnosno «load adaptive amplifier» tehnologiju koju je razvio Technics. LAPC mjeri karakteristike fazne amplitude frekvencije pojačala sa zvučnicima spojenima na jedinicu i obavlja digitalnu obradu signala kako bi postigao idealni impulsni odgovor. Parametri optimizirani za niskofrekventne i visokofrekventne karakteristike opterećenja zvučnika unaprijed su postavljeni u LAPC računalnom krugu jedinice kako bi se ostvarila idealna frekvencijska i fazna svojstva u cijelom području frekvencije.

Originalno kućište u obliku luka sadrži tri srednjetonska drivera, tri tweetera i jedan subwoofer. Jedinice su razmještene lijevo, desno i u sredini te stvaraju bogatu stereo zvučnu sliku i isporučuju čiste vokale. “Directivity-control horn” pristupom u rasporedu srednjetonaca/visokotonca uklonjene su međusobne smetnje između jedinica te je postignuta široka usmjerenost. Konstrukcija koaksijalne srednjetonske jedinice i visokotonca osiguravaju vertikalnu usmjerenost s manje frekvencijskim poremećajem iz kompaktnog tijela.

Tri 1,6-centimetarska tweetera isporučuju zvuk visoke rezolucije do 50 kHZ-a. Oni su upareni s prednjom 12-centimetarskom bas zvučničkom jedinicom dugog hoda, i dugački bas refleks otvor velikog promjera. Sveukupno sedam jedinica unutar čvrstog i finog staklenog kućišta isporučuju snažan zvuk iz 3.1-kanalnog pojačala.

Kako bi OTTAVA S SC-C50™ korisnicima donio odličan zvuk u bilo kojoj prostoriji i neovisno o položaju uređaja tu je Space Tune tehnologija koja optimizira slušateljske uvjete zvučnom prostoru. Osim tri unaprijed podešena načina rada u skladu s najčešćim izborima kod pozicioniranjima uređaja, tu je i mikrofon ugrađen u glavnu jedinicu koji omogućuje automatsku optimizaciju zvuka iz glavne jedinice ili putem aplikacije s pametnog telefona (jednim jedinim pokretom prsta).

Podrška za Google Chromecast omogućuje korisnicima jednostavno uživanje u glazbi sa streaming servisa na pametnim telefonima. A budući da se podaci prenose izravno u glavnu jedinicu kvaliteta zvuka ostaje postojana. Korištenjem nekoliko zvučnika s podrškom za Google Chromecast ista pjesma može se reproducirati u više prostorija ili se u svakoj prostoriji može reproducirati drugačiji sadržaj, ovisno o željama korisnika. Time se postiže autentično multi-room zabavno iskustvo. Ako se dva OTTAVA™ S SC-C50s uređaja u kombinaciji spoje na stereo izvor korisnici imaju mogućnost uživanja u iznimnom, ambijentalnom stereo zvuku.

Ako se zvučnik s podrškom za Google Voice nalazi u istoj mreži, Google Assistant može se koristiti za upravljanje s OTTAVA™ S SC-C50 zvučnikom – bilo da je riječ o reprodukciji glazbe ili drugim funkcijama. Kada korisnik u ruci nema pametni telefon ili kada ruke koristi za nešto drugo uređajem se tada, dakle, može upravljati glasom.

Osim USB reprodukcije i analogno/optičkog ulaza, OTTAVA™ S SC-C50 posjeduje i podršku za Bluetooth, Google Chromecast, Spotify, Tidal i mrežnu reprodukciju. Korisnicima je tako omogućena jednostavna reprodukcija iz cijelog niza izvora.

Na glavnoj jedinici moguće je definirati do devet naredbi koje otvaraju omiljene radio postaje, Spotify playliste i USB pjesme korisnika. Tako možete uživati u svojoj omiljenoj glazbi i bez pokretanja aplikacije.

OTTAVA™ S SC-C50  predstavlja kombinaciju praktične funkcionalnosti i elegantnog dizajna. Debela aluminijska gornja ploha pojačava čvrstoću kućišta, dok je OLED ekran okružen prstenastim tipkama za jednostavnije upravljanje. Bočne rešetke uređaju daju na eleganciji, dok istodobno obavljaju funkciju mehanizma koji hladi uređaj. Na koncu, prekrasan oblik luka, koji eliminira neželjene vibracije u kućištu, odlikuje se akustičkom tehnologijom koja donosi široku zvučnu pozornicu. Stoga uređaj možete slobodno postaviti na bilo koju poziciji. A dostupnost uređaja u crnoj i bijeloj boji omogućuje mu da se savršeno prilagodi dekoru vašeg interijera.

 

Specifikacije

Izlazna snaga

 • Prednji zvučnik (L/D): 20 W + 20 W (1 kHz, T.H.D. 1.0 %, 8Ω, 20 kHz LPF)
 • Prednji zvučnik (Sredina): 20 W (1 kHz, T.H.D. 1.0 %, 8Ω, 20 kHz LPF)
 • Subwoofer: 40 W (100 Hz, T.H.D. 1.0 %, 4Ω, 20 kHz LPF)

Zvučničke jedinice

 • Woofer: 6.5 cm Cone Type x3 / Tweeter: 1.6 cm Dome Type x 3 / Subwoofer: 12 cm Cone Type

Dimenzije i težina

 • Širina 375mm / Visina 220mm / Debljina 197mm
 • Težina: 7.6kg (uklj. kutiju)

Terminal

 • Optical Digital x1
 • AUX IN x1 (φ3.5mm)
 • USB-A
 • Ethernet Interface: LAN (100 Base-TX / 10 Base-T)

Mrežni audio

 • WiFi a/b/g/n/ac, 2.4 GHz / 5 GHz Band
 • Ugrađeni Chromecast
 • Podrška za Google Assistant
 • Multi-room reprodukcija
 • Stereo sparivanje
 • Bluetooth (AAC, SBC)
 • Spotify / TIDAL / DEEZER / Internet Radio

Digitalni ulazni formati

 • WAV do 384kHz / 24bit
 • FLAC do 384kHz / 24bit
 • DSD 2.8MHz, 5.6MHz
 • AIFF do 384kHz / 24bit
 • AAC do 96kHz / 320kbps
 • WMA do 48kHz / 320kbps
 • MP3 do 48kHz 320kbps

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Elipson Referentna Serija P1/A2700

Piše: Darko Brlečić Francuski Elipson poznat po dizajnu sferičnih zvučnika nedavno je predstavio referentni set …