svibanj 28, 2020 7:57 pm

T-Mobile aktivira prvu 600 MHz LTE mrežu u SAD

T-Mobile je izgubio malo vremena za dobivanje svoje prve 600 MHz LTE mreže , najavljujući da je osvijetlio svoju prvu stranicu u Cheyenne, Wyo.

Nova mreža rezultat je zbirke niskofrekvencijskog spektra koji je osvojio u aukciji FCC-a za poticanje emitiranja, za koje je T-Mobile pustošio 8 milijardi dolara, najviše od sviju. T-Mobile je dobio svoje licence za spektar prije samo dva mjeseca, ali u službenom priopćenju objavljuje kako je cilj stvoriti svoj novi “super spektar” u šest mjeseci.
T-Mobile je izjavio cilj izgraditi LTE pokrivenost u ruralnoj Americi i na drugim tržištima gdje je spektar je bez emitiranja. Uz Cheyenneovu mrežnu stranicu koja koristi Nokia opremu, T-Mobile planira proširiti dodatne 600 MHz sučelja u Wyomingu, Sjeverozapadnom Oregonu, Zapadnom Teksasu, Jugozapadnom Kansasu, Oklahomskoj ploči, Zapadnoj Sjevernoj Dakoti, Maineu, obalnom sjeveru Carolina, Središnja Pennsylvanija, Središnja Virginija i istočni Washington. S tim implementacijama, T-Mobile procjenjuje povećanje ukupne LTE pokrivenosti od 315 milijuna Amerikanaca na 321 milijun do kraja godine.
Agresivan potez T-Mobilea da zauzme svoj novi spektar znači da se TV postaje sa niskom snagom premještaju iz onoga što je nekoć njihovo. Međutim, T-Mobile je radio s FCC-om i PBS-om kako bi pomogao u pružanju pokretnih troškova za raseljene postaje i očuvanju potrošača koji se bave programiranjem.
U priopćenju, T-Mobile kaže da će koristiti svoje nove 31 MHz 600 MHz spektralnih licenci kako bi pomoglo postavljanje temelja za mrežu 5G zemlje.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Ovi telefoni su “imuni” na korona aplikaciju

Korona aplikacija za praćenje širenja zaraze na ovim telefonima neće raditi, dok ne bude deo …