27 studenoga, 2022 5:01 pm

Svjetski Dan Televizije uz odličnu edukaciju

Satelitska & Hotelska TV edukacija

Jučer, 21.11.2017 u Hotelu I u Zagrebu tradicionalno je Hrvatska Udruga NETCRO i Sat-Multimedie&IT portal organizirala edukaciju pod nazivom “Satelitska & Hotel TV“.   Odlična edukacija za one tehničare koji žele biti u korak s vremenom. Veliki broj odazvanih tehničara za edukaciju dovoljno govori o samoj ozbilnosti Udruge da svojim članovima osigura najzanimljive u ovom trenutku.

Prezentacija je obuhvačala u prvom dijelu, inovacije u prijemu signala putem Unicable 2 protokola. Unicable 2 nije pretjerana novost kao protokol u teoretskom dijelu. Međutim u rukama vrsnih inženjera tvrtke Terra, unicable dobiva potpuno novu dimenziju primjene. Širinu mogućnosti i primjene uz njihovu stvarno veliku ponudu proizvoda sa ovom edukacijom mogli smo vidjeti iz nove perspektive. Oči vam se otvore sa bezbrojnim novim kombinacijama. Sky UK i Sky Italija kod svojih novih satelitskih prijemnika koriste isključivo nove tipove LNB-a na satelitskim antenama sa unicable protokolom, što nam osigurava pravi multimedijalni satelitski prijemnik.

Sky UK i Sky Italija je uvidjela potencijal Unicable 2 i primjenila je na svoje satelitske prijemnike te tako omogućila svojim gledateljima, korisnicima da tehnološki dobe s pravom naziv centar kučne zabave ističući se kao lider u inovaciji.

Uz Terrine proizvode u prijemu i distribuciji signala dolazimo do slijedeće vrlo važne “karike” u lancu. Televizor na kojem se prate odabrani programi. Tvrtka M SAN Grupa u Hrvatskoj proizvodnji predstavlja svoj brend Vivax televizora, ali kao hotelski TV. Hotelski mod kod televizora koji se koriste od malih hostela, apartmana pa do velikih hotela vrlo su važni.

Kako nakon klasične pretrage kanala pripremiti televizor kao Hotelski TV i napraviti kopiju na USB stiku kako bi slijedilo kopiranje na sve ostale televizore u nekom hotelu. Vivaxovi televizori iz prikazanog imaju stvarno pojednostavljen meni koji je lak za upotrebu.

U samoj raspravi nakon edukativnog dijela, tehničari su svojim dugogodišnjim iskustvom dali prijedlog u kom smjeru bi trebalo napraviti još par poboljšanja kako bi se još pojednostavilo u hotelskom modu.

Udruga od samog starta, u stvari sad možemo reći i prije samog zvaničnog starta emitiranja je započela suradnju koju svake godine proširuje. Razmjena iskustva na terenu samih tehničara Udruge uveliko mogu pomoći EvoTV-u u povečavanju prodaje.

Jedan od najstarijih mjernih instrumenata koji se prodaje na ovim prostorima je svakako Unaomh. Ovom priliku zahvaljući uvozniku Peloza d.o.o. dobili smo priliku prvi puta da predstavnik Unaohma održi edukaciju o mjerenju na ovim odličnim instrumentima. Kineski jeftini “finderi” jer nemogu reći da su to instrumenti imaju svakako svoju isplativost kao neki dodatak. Za pravi rad ipak nam je potreban i odgovarajući instrument sa kojim u trenutku kad se naiđe na problem sa lakočom možemo detektirati kvar. Vrijeme je ipak novac i sama detekcija nesmije dugo trajati.

Prije svega takvi profi instrumenti su za razliku od kineskih tvornički kalibrirani. Možete bez problema napraviti tehnički protokol kod novih stambenih zgrada u izgradnji. Napraviti detekciju lošeg spoja ili locirati prekid na koaksijalnom kabel. Detekcija izlaza polarizacije kod LNB-a, napraviti kvalitetno mjereje signala, testirati LTE filtere….Mislim da bi ovdje sada mogli napisati još poduži dio tih prednosti.

Sve teme edukacije su bile atraktivne i vrlo korisne svakom tehničaru koji je želio uložiti malo vremena da nadogradi svoje znanje.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Russkij mir – novi FTA paket na 56E

Na ruskom telekomunikacionom satelitu Express AT1 , koji se nalazi na orbitalnoj poziciji od 56E …