30 rujna, 2023 10:09 pm

Svjetski dan televizije – Digitalno doba 2“ od 21. do 23. studenog u Muzeju suvremene umjetnosti

andrija-joviceviczeljko-golob_2

U organizaciji Udruge NETCRO od 21. do 23. studenog 2016. godine, povodom Svjetskog dana televizije u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održat će se kongres i sajam Digitalno doba 2.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 21. studenoga Svjetskim danom televizije kako bi istaknula važnost i vrijednosti mira i sigurnosti. Televizijska se tehnologija u posljednjih desetak godina potpuno promijenila, a početkom 21. stoljeća uveden je digitalni prijenos programa, a gledateljima su ponuđene usluge o kakvima dotad nisu mogli ni sanjati.

Tako će na kongresu Digitalno doba 2 o najnovijim dostignućima i trendovima, ove najbrže rastuće industrije, govoriti eminentni stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva. Sudionici panela ujedno su i predstavnici televizija (HRT, CMC TV, TV Nova Pula), IT sektor i telekomunikacija, kao i predstavnici regulatornih institucija HAKOM-a, ZAMP-a, AEM-a, AKOS-a i drugi.

Dok je za stručnu javnost pripremljen kongres, za sve fanove Digitalnog doba u predvorju Muzeja suvremene umjetnosti održat će se sajam na kojem će svoje proizvode prezentirati neki od vodećih proizvođača televizijskih prijemnika i projektora, priređivači tv sadržaja i televizijske kuće, brojni provideri, te proizvođači antenske i kablovske opreme.

Novitete u svojoj ponudi, te niz premijerno prezentiranih usluga i mogućnosti posjetiteljima će pokazati SES Astra, HTRi, Samsung, LG Electronics, Evo TV, te mnogi drugi. Tako Zagreb staje uz bok eminentnim sajmovima digitalne industrije i svim zaljubljenicima u naprednu tehnologiju donosi top svjetske novitete.

Na svim štandovima izlagača će biti priključak za satelitski prijem UHD programa (4K) kako bi se omogućila prezentacija vrhunske slike na televizorima i projektorima.

Digitalno doba 2 sajam je koji nikako ne smijete propustiti.


andrija-joviceviczeljko-golobNaša Udruga Netcro kontinuirano organizira konferencije i edukacije. Teme naših događanja ovise o periodima koji dolaze. Tako je ove godine bilo prigodno da se na obilježavanje Svjetskog Dana Televizije pokrene tema “Digitalno doba 2“.  Niz promjena nam govore o tome i mislim da je vrlo bitno da naši građani budu upoznati sa tim promjenama koje su nam vrlo blizu – rekao je tajnik Udruge Željko Golob i dodao – Govorimo ovdje o prelasku digitalne zemaljske na DVB-T2, radio mora postati svjestan da mu DAB+ jako kuca na vrata, svi uživamo o TV programima koji su u HD-u, a tu je već Ultra HD koji ima sve veći broj programa. HRTi ima svoju predivnu aplikaciju koja nas uvodi u drugačiju dimenziju televizije, a tek nam predstoje nove varijante televizije kao što je OTT, Cloud TV i HBB TV.

“Ovo su vrlo zanimljive teme za konferenciju, ali uz konferenciju naša Udruga Netcro želi i uticati da se nacionalna televizija u ovoj tranziciji može nesmetano pratiti. Svi znaju koliko dugo Istra i Dalmacija imaju problema sa prijemom zemaljskih programa nacionalne televizije, a vrlo malo Vas zna da 4G (LTE) radi jako velike smetnje TV prijemu. HRT, NOVA TV i RTL televizija radi svoje gledanosti bi trebala pomoći da pri prelasku na DVB-T2 taj signal bude dostupniji i da utjecaj mobilnih mreža bude što manji – rekao namje predsjednik Udruge Andrija Jovićević – Sajam u atraktivnom prostoru će prikazati dio tih novih tehnologija i posjetitelji će moći isprobati i vidjeti kako izgleda vrhunska slika Ultra HD programa na TOP televizorima ovog trenutka, HRTi će pokazati kako izgleda televizija za mlađe generacije, EVOTV je prethodnica DVB-T2.


 

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

TV TEHNOLOGIJA

Autor: Darko Brlečić Tijekom godina našeg postojanja mnogi čitatelji imali priliku vidjeti recenzije i usporedbe …