31 listopada, 2020 10:35 pm

Što nas očekuje u 2017. godini?

Autor: Mateo Jagodić

Ne, ovo nije tekst u kojem predviđamo neku prirodnu katastrofu; ovdje ćemo se dotaknuti nadolazeće tehnologije koju svi jedva čekamo vidjeti a koja dolazi u ovoj godini.

Apple iPhone 8

Kako bi obilježili desetu godišnjicu iPhone modela Apple mora u potpunosti napraviti revoluciju što se tiče dizajna novog modela iPhone 8. Pretpostavka je kako bi model mogao zasjati sa novim OLED ekranom umjesto sadašnjeg LED. OLED (Organic Light-Emitting Diode) ekrani su lakši, tanji i savitljiviji od klasičnih LED ekrana. Apple smatra kako Samsungovi Galaxy egde modeli nisu stvarno toliko dobri i oni će napraviti još bolji posao na modelu iPhone 8. Nama preostaje da čekamo službene informacije o modelu

Samsung Galaxy S8

Kako je Galaxy S Samsungov najjači brand ovaj novi model trebao bi napraviti veliki iskorak i ispraviti loš glas svog prethodnika. Predstavljanje novog modela očekuje se na Mobile World Congress-u u veljači. Tvrtka je već otkrila da će mobitel imati novog virtualnog asistenta, a nagađa se da će imati i 4K zaslon. U zadnje vrijeme sve više je glasina da će na ovom modelu zaživjeti i skener šarenice oka koji bi trebao povećati sigurnost korisnika.

Microsoft Surface telefon

CEO Satya Nadella rekao je Microsoft radi na “savršenom mobilnom uređaju”. Njihovoj Surface liniji uz tablet, laptop i PC nedostaje mobitel. Upravo on izlazi ove godine. Možete očekivati da će imati metalno kućište kako bi se slagao uz ostale Surface modele te će ga pokretati Windows 10 koji će kroz emulator biti spojen na vanjsku tipkovnicu, monitor i miš.

HTC Vive 2 VR headset

Prije godinu dana HTC je krenuo u prodaju VR uređaja i postigao je stvarno zadovoljavajuć uspjeh. Za svoj follow-up uređaj, od HTC-a se očekuje da će prerezati kabel koji trenutno spaja slušalice sa korisnikovim računalom. Startupi su stvorili pribor kojim se slušalica može koristiti bežično, a HTC će ponuditi integrirano rješenje u Vive 2. Iako djeluje kao mala stvar ustvari ovo je veliki napredak u VR tehnologiji.

Android Wear 2.0 smart satovi

Prošla godina nije bila preuspješna za pametne satove. No ove godine očekuje nas revolucija jer na red dolazi Android Wear 2.0 što je ažurirana verzija Google Android sustava. Ona će omogućiti korisnicima preuzimanje i pokrenutanje aplikacija na svojim satovima preko Bluetootha, mobilne veze ili Wi-Fi-a bez da ovise o svom pametnom telefonu.

Komentari

comments

O Mateo Jagodić

Pročitaj i ovo

Novi projektor LG CineBeam za gledanja filmova u domu

Najnoviji laserski projektor LG CineBeam 4K UHD (model HU810P) kompanije LG Electronics (LG) osmišljen je …