30 rujna, 2023 9:16 pm

Sony Xperia Z5 i Z5 Compact od danas u Vip centrima

Sony Xperia_Z5

Xperia Z5 donosi najbolju kameru u vodećem smartphoneu elegantnog i vodootpornog dizajna, a Xperia Z5 Compact dijeli iste vrhunske karakteristike u kućištu kompaktnih dimenzija idealnih za korištenje jednom rukom.

BSP10-Bluetooth Speaker
BSP10-Bluetooth Speaker

Novi Sony Xperia modeli koji donose kameru smartphonea sljedeće generacije uz izvrsne performanse i elegantan dizajn, dostupni su u Vip centrima. Svi korisnici koji se predbilježe na kupnju uređaja putem Vipnetovog webshopa na poklon će dobiti i Sony Bluetooth® BSP10 zvučnik. Xperia Z5 je uz pretplatničku tarifu Bez granica XXL+ dostupan za 409 kuna jednokratno uz 100 kuna mjesečne otplate, dok je Z5 Compact uz istu tarifu dostupan za 49 kuna jednokratno i uz otplatu 90 kuna mjesečno.

Kamera smartphonea sljedeće generacije dizajnirana je korištenjem Sonyjeve αTM tehnologije fotoaparata s izmjenjivim objektivima, stvorena da snimi kadrove u djeliću sekunde, uz potpuno novi 23 MP Exmor RS for mobile senzor koji podržava najbrži auto fokus.

Xperia Z5 ima Sonyjev novi veliki 1/2,3 Exmor RS for mobile 23 MP senzor i F2.0 G Lens objektiv za jasne i živopisne fotografije. Kamera koristi najbrži auto fokus u smartphoneu, s brzinom od samo 0,03 sekunde, što je brže od treptaja ljudskog oka i omogućuje fotografiranje spontanih trenutaka u stvarnom vremenu. Kombinacija velikog 23 MP Exmor RS for mobile senzora i naprednog softvera za obradu omogućava približavanje kadra i zumiranje i do pet puta uz minimalan gubitak kvalitete te je unaprijeđeno i fotografiranje pri slabijem osvijetljenju i noću. Xperia Z5 serija donosi i značajna poboljšanja Sonyjevog SteadyShotaTM s Intelligent Active Modeom za video koja omogućuju neprekidno snimanje akcija u pokretu bez trzanja i podrhtavanja. Novost su također i bolje performanse u uvjetima lošeg osvjetljenja pa nema mutnih kadrova. Xperia Z5 je elegantnog dizajna i ima 5,2-inčni zaslon. Kućište Xperia Z5 ima metalan okvir, a sa stražnje strane je matirano staklo. Ostavlja odličan dojam, ugodan je za držanje i vodootporan, što je praktična karakteristika za svakodnevno korištenje.

Xperia Z5 Compact donosi istu izvrsnu tehnologiju kamere i karakteristike u kompaktnom uređaju koji stane u džep. U prekrasnom kompaktnom dizajnu sa 4,6-inčnim zaslonom kriju se beskompromisne performanse, što ga čini idealnim za korištenje jednom rukom.

Na bočnoj strani oba uređaja nalazi se nova integrirana tipka za uključivanje i isključivanje sa senzorom za prepoznavanje otiska prsta pa je svaki uređaj osoban i zaštićen te ga je jednostavno otključati pritiskom na tipku jednim prirodnim pokretom. Uređaji su u Vipnetu dostupni u bijeloj i crnoj boji.

Xperia Z5 i Xperia Z5 Compact pokreće Qualcomm Snapdragon 810 procesor s osam jezgri, 64-bitnim mogućnostima i ultra brzim 4G LTE brzinama, što omogućava postizanje novih razina performansi za video, fotografiju i igranje. Uz Vipnetove tarife Bez granica+ korisnici na svojim Xperia Z5 i Z5 Compact uređajima mogu uživati u surfanju maksimalnim brzinama do 187 Mbit/s uz uključen 4G+/LTE.

Opremljeni su Sonyjevom nevjerojatnom izdržljivošću baterije do dva dana i inovativnom tehnologijom štednje baterije, što rezultira dugim ciklusom korištenja prije ponovnog punjenja. Na novim uređajima omogućen je Qualcomm® Quick Charge™ 2.0 pa je s 10 minuta punjenja s certificiranim Quick Charge™ 2.0 punjačem, kao što je Quick Charger UCH10 moguće dobiti 5,5 sati korištenja.

High-Res Audio reproducira zvuk visoke frekvencije i donosi kvalitetu poput one u tonskom studiju. DSEE HXTM poboljšava vjernost reprodukcije MP3, AAC ili Spotify pjesama i približava je High-Res Audio kvaliteti. Za bežično slušanje glazbe u visokoj kvaliteti Sonyjev LDAC™ kodek prenosi podatke tri puta učinkovitije nego standardni kodek putem Bluetootha.

BSP10-Bluetooth-Speaker

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Kina će predvoditi stalne inovacije u 6G

 Glavni pokretači  postavljaju plan istraživanja i razvoja za tehnologiju sljedeće generacije u partnerstvu s pionirima …