29 studenoga, 2021 11:50 am

Sony predstavlja novi makro objektiv punog formata

Sony_objektiv_2

Tvrtka Sony predstavila je novi makro objektiv punog formata za E-mount fotoaparate, FE 50mm F2.8 (model SEL50M28), idealan za svakodnevno fotografiranje.

Ovaj praktični makro objektiv žarišne daljine od 50mm odlikuje veliki otvor blende od F2.8 koji pruža izvanrednu kvalitetu fotografije i bokeh efekt, dok odnos makro uvećanja 1:1 nudi oštar prikaz objekata fotografiranih iz blizine. Osim toga, brojne opcije za podešavanje, uključujući prekidač za režim fokusa, graničnik opsega fokusa i gumb za zadržavanje autofokusa pružaju kvalitetno iskustvo makro snimanja širokom spektru korisnika.

Sony_objektiv_3Savršen kako za pejzaže i portrete, tako i za makro fotografije, ovaj uređaj  karakteriziraju minimalna razdaljina za fokusiranje od 0,16m i širi kadar za snimanje pozadine u odnosu na makro objektive s većom žarišnom daljinom. Sa svega 236g težine, ovaj objektiv je vrlo kompaktan i prenosiv, a zahvaljujući otpornosti na prašinu i vlagu, omogućava korištenje u različitim vremenskim uvjetima.

Jedna od karakteristika modela SEL50M28 su i ED (ekstra niska disperzija) elementi od stakla koji umanjuju sferičnu i kromatsku aberaciju pri malim žarišnim daljinama za oštre slike visoke kvalitete. Kružni dizajn otvora blende stvara prelijepi bokeh efekt, a optička i mehanička konstrukcija leća umanjuju odraz svijetla i ghosting efekte čak i bez korištenja sjenila.

Isporuke novog modela SEL50M28 diljem Europe počet će u listopadu, po cijeni od približno 600 eura.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Poznati brend Olympus menja ime

Jedan od najpoznatijih brendova digitalnih fotoaparata, Olympus,menja ime i zvaće se OM System. Kompanija OM Digital, u …