29 studenoga, 2021 11:56 am

Sony predstavio nove Android 4K TV-e u Hrvatskoj, očekuje 35 posto 4K tržišta

Sony_DSC_3050

Tvrtka Sony predstavila je novu liniju super pametnih Android 4K Ultra HD Android televizora koji su tek od nedavno dostupni na hrvatskom tržištu. Riječ je o 12 različitih modela te modelu BRAVIA X90, tankom nevjerojatnih 4.9 milimetara.

Na hrvatskom tržištu Sony sada ima 20 posto udjela 4K televizora u odnosu na svoju ukupnu prodaju, ističe Dario Dolenec, prvi čovjek Sonya za Hrvatsku. Prema njegovim riječima, do kraja ove godine im je cilj  u vlastitoj prodaji televizora s 4K uređajima dostići oko 35 posto udjela.

Potpuni ovogodišnji novitet, Sonyjev moćni 4K procesor X1 donosi potpunu jasnoću svemu što gledate – 4K sadržaju, HD-u (visokoj rezoluciji), SD-u (standardnoj rezoluciji) ili čak internetskim video-zapisima niže rezolucije. Moćni X1 čip ključ je impresivne 4K slike omogućavajući evoluciju jasnoće, jarke boje i vrhunskog kontrasta, bez obzira na izvor signala i bez obzira što gledali.

Sony_DSC_3055Svaki je izvor inteligentno analiziran kako bi se osigurala potpuna razlučivost 4K tehnologije, a SD i HD pažljivo su unaprijeđeni u gotovo 4K kvalitetu. Što god gledali, prikazuje vam se u suptilnim bojama i profinjenim teksturama, dok je šum slike umanjen, a kontrast dinamično ojačan radi realističnog doživljaja sjajnih, iskričavih tonova i bogatih, dubokih tamnina.

Android TV, kao potpuna novost ove godine, gledanje televizije čini pametnijim, bržim i ugodnijim nego ikada. Sony Android TV oživljava vašu dnevnu sobu i omogućava istraživanje svijeta filma, glazbe, fotografija, igara, bržu i zabavniju potragu za informacijama, aplikacijama i još mnogo toga, a sve to u sjajnoj Sonyjevoj kvaliteti slike i zvuka.

Pomoću mikrofona ugrađenog u daljinski upravljač responzivan na dodir glasovno upravljate svojim televizorom, a zahvaljujući Google Cast opciji brzo, zabavno i jednostavno prenosite sadržaj sa svog pametnog telefona ili tableta na svoj televizor. Novo responzivno korisničko sučelje – One-Flick Entertainment – omogućava brzo i ugodno pretraživanje televizijskih kanala, internetskih video-zapisa, fotografija i ostalog sadržaja.

Ultra tanki novi izgled najtanjeg 4K TV televizora na svijetu

Sony_DSC_3063Ovogodišnja BRAVIA nije samo pametnija, cijela linija proizvoda je i znatno tanja. X90C otkriva novi “Floating Style” koji je tanak samo 4.9 milimetara. Uz X90C dolazi i inovativno zidno postolje koje je priloženo u pakiranju.

Zvuk visoke rezolucije debitira na televiziji u 2015. godini na X94C i X93C modelima, a odnosi se na svaki zvuk, koji je kvalitetom iznad CD kvalitete te oživljava zvuk pružanjem niza suptilnih nota i detalja. Zahvaljujući DSEE HX zvuk svega što slušate – glazbe, dijaloga i drugog – automatski se podiže na kvalitetu visoke rezolucije i osigurava dublje iskustvo te vjeran doživljaj slušanja.

Nova serija Sonyjevih BRAVIA 4K i Full HD televizora dostupna je u Europi od srpnja 2015. godine.

 

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Poznati brend Olympus menja ime

Jedan od najpoznatijih brendova digitalnih fotoaparata, Olympus,menja ime i zvaće se OM System. Kompanija OM Digital, u …