24 rujna, 2023 2:55 pm

Sony najavio tri nova Home Cinema projektora

Sony vplhw65es

Sony širi svoju liniju kućnih kina najavivši tri nova projektora na sajmu IFA 2015, dodatno pokazujući svoju predanost uoživljanju sadržaja u kvaliteti koja oduzima dah. Osim 4K Full HD 3D rezolucije, nova Sonyeva linija projektora je upakirana i s najnovijom inovativnom tehnologijom kako bi pravo kućno kino postala mogućnost za publiku širu nego ikada prije.

VPL-VW520ES
VPL-VW520ES

Sva tri nova projektora će biti dostupna i u bijeloj boji, uz dosadašnju crnu, nakon zahtjeva kupaca širom Europe, kako bi se uklapali u svako okruženje, kao što je dnevni boravak. Sadašnji trend u dizajnu interijera jesu projektori nenametljivih boja kako bi se savršeno uklopiti u okruženje.

Novi 4K modeli

Novi projektori uključuju VPL-VW520ES i VPL-VW320ES koji dostavljaju izvornu 4K rezoluciju za istinski zapanjujuće iskustvo gledanja. Ovi projektori su nasljednici Sonyjevih iznimno popularnih VPL-VW500ES i VPL-VW300ES projektora, a nova dugotrajna žarulja daje i do 6.000 sati performansi, visoke svjetline i visokog kontrasta za još više živopisnih slika.

Sony je bez konkurencije u svojoj sposobnosti da pruži prekrasnu kvalitetu slike kroz 4K rezoluciju, a po prvi put u povijesti kućnih kino projekcija, VPL-VW520ES je kompatibilan s HDMI ulazom za HDR (High Dynamic Range) sadržaj sa 300.000: 1 dinamičkim kontrastom. HDR slika dolazi najbliže stvarnosti koju naše oči vide svaki dan, sa visokim kontrastom, dubljim crnim tonovima i iznimnim dinamičkim rasponom. Sony razvija HDR potporu kroz svoj portfelj, a VPL-VW520ES daje entuzijastima priliku doživjeti potpuno uranjanje u sve što gledaju.

Novi VPL-VW520ES i VPL-VW320ES koriste napredne SXRDTM panele za izvorne 4K fotografije, bez umjetne manipulacije piksela. Bogata i precizna reprodukcija boja je osigurana Sonyjevim vlastitim dizajnom TRILUMINOSTM motora i Motionflow tehnologijom koja služi za isporuku jasnije, manje mutne slike prilikom gledanja brzim tempom.

Oba nova modela omogućuju korisnicima uživanje u ažuriranom 4K sadržaju usluga kroz najnovije mogućnosti povezivanja u najnovijem HDMI standardu* i HDCP 2.2. Ugrađeni RF 3D odašiljač olakšava daljnju prilagodbu s jakim bežičnim signalom za širu pokrivenost i 3D stabilizaciju sinkronizacije.

Korisnici također mogu prilagoditi fotografije kako bi savršeno odgovarale njihovom ukusu kroz profesionalnu funkciju kalibracije. Ovaj alat za korekciju boja omogućuje korisnicima da prilagode nijansu, zasićenost i svjetlinu svake boje i postavku prostora boje za crvenu, zelenu i plavu, prema njihovoj željenoj razini.

*Do 4K 60p YCbCr 4:2:0 / 8bit

VPL-HW65ES
VPL-HW65ES

Ovi novi 4K projektori tvrtke Sony pokazali su našu predanost izvornoj 4K rezoluciji i HDR slikama, što jamči izuzetno filmsko iskustvo. Naši projektori to i dalje nastavljaju podržavati kroz SXRD tehnologiju za postizanje slika visoke rezolucije bez potrebe za kompromisom između dubokih kontrasta i pokretnih sposobnosti. Želimo našim korisnicima pružiti mogućnost da uživaju u istinskoj 4K rezoluciji, bilo da je riječ o mračnoj sobi ili dnevnom boravku,” kaže Thomas Issa, Product Manager u Sony Professional Europe. “Ali više nije bitno samo ono što je iznutra. Sada nudimo ove uređaje i u bijeloj boji kako bi odgovarali potrebama suvremenih instalacija, što često znači da su projektori upravo ukrasi soba u kojima se nalaze, umjesto da se skrivaju od pogleda. Za nas tehnologija i dizajn idu ruku pod ruku u pružanju pravog doživljaja kućnog kina.”

Novi VPL-HW65ES

Novi VPL-HW65ES također je najavljen na sajmu IFA, koristeći SXRD panel tehnologiju i drugu generaciju Reality Creation za Full HD doživljaj kućnog kina po nižoj cijeni. VPL-HW65ES također koristi Sonyjevu 6000 sati dugotrajnu svjetiljku, ima ugrađen  RF 3D odašiljač i funkciju ažuriranja putem USBa kako bi održao firmware uređaja kompatibilan s najnovijem softverskim izdanjima. IP kontrola daje projektoru raznoliku kompatibilnost kućne automatizacije, koja, zahvaljujući svojoj kompaktnoj veličini I prednjici, daje niz fleksibilnih instalacijskih rješenja.

Novi projektori dostupni su od listopada 2015. godine.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …