27 listopada, 2021 11:31 pm

Sony KDL-40W5500

Autor: Zoran Đurović

KDL40W5500

Sony KDL-40W5500

 

Sonyjeva visoka klasa standardne LCD tehnologije

Svima već od prije poznata W serija, bila je uvijek sinonim za prestižnu tehnologiju ugađanu za visoko kvalitativnu klasu ekrana.

Sam dizajn, napokon, svime odstupa od starijih serija, te nudi elegantnu, crnu piano površinu i utjecaj minimalističkog oblikovanja. Omjer kontrasta 100.000:1 ionako nema neko pretjerano značenje, no pri prikazu navedenog kontrasta pri samom radu, slika je bitnija od brojke. Kvaliteta crne boje, a time i dubine slike, oduševljava. Jedino znaju zasmetati lagani izboji svjetlosti na rubovima ekrana, ali vidljivi su samo pri naglim promjenama jačine svjetlosti.

Uz kvalitetan i već poznat Bravia procesor serije 3, nudi se i 100Hz uzorkovanje slike. Zajedno, sa obje mogućnosti, prikaz HD video zapisa rijetko naiđe na zamućenja i šum pri brzim naletima slike. Hvatanje signala pri TV emitiranju, osim standardnog MPEG2, nudi i MPEG4 DVB-T dekodiranje. Jedno od bitnijih mogućnosti, osim USB media playera, je i spajanje ekrana na LAN mrežu sa svojim DLNA standardom, te istim, preuzimanje sadržaja za daljnji prikaz na vašem TV-u. Za ljubitelje standardne LCD tehnologije: ne brinite, ovaj će vas televizor iznenaditi tamo gdje se najmanje nadate.

rear-connections

Review Overview

Ukupan dojam

Ukupan dojam

Kvaliteta crne boje, a time i dubine slike, oduševljava. Jedino znaju zasmetati lagani izboji svjetlosti na rubovima ekrana, ali vidljivi su samo pri naglim promjenama jačine svjetlosti.

User Rating: Be the first one !

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

LG 49UH7707 4K televizor na testu

Autor: Darko Brlečić & Andrija Jovićević Novi Pogled Na Svijet Dragi čitatelji ! Prije par …