6 lipnja, 2023 1:25 am

Sony i Panasonic obvezuju se na TV sektor

sony_panasonic

Reuters javlja da su u Japanu dva TV elektronička diva Sony i Panasonic čvrsto opredijeljena u biznisu sa televizorima, unatoč što su u oba slučaja izgubili ozbiljne količine novca u proteklih nekoliko godina. U izvješću se navodi da obje strane vide prednosti koje dolaze iz šireg raspona srodnih proizvoda, audio sustava, na primjer, igraće konzole, igre i senzora u Sony slučaju i, naravno veće marže koje su sada proizlaze iz high-end 4K ekrana.
Televizori su duša Sony, a mi ne želimo biti bez njih“rekao je Ichiro Takagi, šef Sony kućnu zabavu i audio poslovanja, prenosi Reuters. Sony Trinitron čiji je brend jednom dominirao kvalitetom na TV tržištu (iako je samo dio od oko 10 posto) sada ima samo 7 posto industrije gdje je za svoj brand imao ugled kralja.

Panasonic ima samo 4 posto. Par je južnokorejski rivali – dapače, zakletog rivala – Samsung i LG zajedno drže oko 40 posto od TV poslovanja.
Reuters citira prodajne rezultate u SAD-u ‘Best Buy‘ elektronički prodavač gdje je Sony učetverostručilo svoju prodaju high-end televizora (do 12 posto tržišnog udjela).
Panasonic ne uživa baš takav dramatičan zaokret. Te je pretrpio 7 godina uzastopnih gubitaka iz svoje TV divizije i pomaknuo fokus na tzv “bijelu tehniku”, ali tvrtka kaže da će ostati s TV-om.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …