24 listopada, 2021 6:12 pm

SONY FWD 32LX2F

Autor: Darko Brlečić

SONY FWD 32LX2F

SONY FWD 32LX2F –  HDTV MONITOR

PROFESIONALAC NOVIJE GENERACIJE

Kada se spomene riječ Monitor, prva asocijacija se odnosi na monitore iz informatičke domene. No, glavnu ulogu monitori su odigrali u profesionalnoj domeni. Dakle, svugdje gdje je potrebna beskompromisna izrada, kvaliteta slike i uporabna dugotrajnost. Japanski div Sony prednjači u proizvodnji višenamjenskih profi uređaja. Monitori su jedna od naprava u proizvodnom profi lancu.

 

Jednostavnost prije svega

Testirani model monitora je pravi primjer jednostavnosti u svakom pogledu. Njegovo kućište je tako dizajnirano da se s lakoćom može montirati na zid ili kakvu viseću konzolu.

Na bočnim dijelovima stražnjeg panela nalaze se zaštitna vratašca. S lijeve strane nalaze se svi audio i video priključci, uključujući i dva HDMI ulazna priključka. S obzirom da se ovdje radi o profi monitoru potrebno je uz njega dobaviti zasebne zvučnike kako bi se slika integrirala sa zvukom. Priključci za zvučnike nalaze se tik do mrežnog priključka na sredini stražnjeg dijela kućišta.

Prikaz grafičkog sučelja je više nego jednostavan. Crni natpis svih funkcija na svijetloplavoj pozadini prilično je uočljiv, tako da korisnik s prosječne udaljenosti može podesiti sve željene parametre. Dijagonala ekrana od 32 inča dostatna je za prostore od 20-25 četvornih metara.

SONY FWD 32LX2F daljinac

Uporabna vrijednost

Ovaj monitor se prije svega koristi za tzv. javnu namjenu. Naime, u današnje vrijeme vrlo često se koriste ovakvi uređaji kao info/reklamni paneli. Tako njihovu primjenu najčešće možemo naći kod ugostiteljskih objekata, manjih trgovina, a u zadnje vrijeme i kod zubarskih ordinacija.

Slika koju ovakvi uređaji pružaju bogata je detaljima, dobrim kontrastom i velikom svjetlinom.

Između ostaloga, ovakav tip uređaja ima vijek trajanja 70.000 sati. Ugradbena elektronika je tako podešena da može izdržati sve teške zahtjeve koje nameće sam korisnik. Također, ovaj tip monitora može se naći u tzv. 3×3 konfiguraciji. Dakle, po 3 monitora u 3 reda. Na taj se način postiže efekt „velike slike“. Iako je ovaj monitor namijenjen za profi svrhe, zbog svoje povoljne cijene i jednostavnosti uporabe može ga se koristiti i u kućne svrhe. Doduše, potrebno je za njega nabaviti adekvatan tv tuner te dodatnu audio opremu.

  • Veličina ekrana:32“/82 cm
    Broj piksela: 1366 x 768
    Svjetlo: 450 cd/m²
    Kontrast: 1300:1
    Dimenzije:80, 2×49,2 x10,7 cm
  • Težina:17.5 kg
 
Model :     SONY FWD 32LX2F
Ustupio:   Proaxis d.o.o.
                 Božidarevićeva 9
               10000 Zagreb
                 Tel: 01/2312 625
                 www.proaxis.hr
Cijena : Na upit

 

Review Overview

Ukupan dojam

Ukupan dojam

Iako je ovaj monitor namijenjen za profi svrhe, zbog svoje povoljne cijene i jednostavnosti uporabe može ga se koristiti i u kućne svrhe. Doduše, potrebno je za njega nabaviti adekvatan tv tuner te dodatnu audio opremu.

User Rating: Be the first one !

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

LG 49UH7707 4K televizor na testu

Autor: Darko Brlečić & Andrija Jovićević Novi Pogled Na Svijet Dragi čitatelji ! Prije par …