5 prosinca, 2021 6:27 pm

Sony A7S

 

Sony a7S

Sony A7S

Savršena osjetljivost vodi vas u novi svijet slikovnog izražaja

  • α7S karakterizira novi senzor sa širokim dinamičkim rasponom koji donosi uzbudljive umjetničke mogućnosti za ozbiljne fotografe –
  • Široka ISO osjetljivost od 50 do 409600 i besprimjeran dinamički raspon
  • Prvi na svijetu full-frame senzor koji omogućava potpuno očitavanje piksela bez korištenja procesa binning-a za video i 4K (QFHD: 3840 x 2160) HDMI video output
  • Profesionalne video funkcije koje uključuju XAVC S Full HD snimanje pri 50Mbps, vremenski kod i opcionalne XLR audio inpute
  • Visoki raspon ISO osjetljivosti pojednostavljuje fotografiranje pri slabom osvjetljenju
  • Mount System kompatibilan sa širokim rasponom visoko kvalitetnih objektiva koji uključuje i power zoom objektiv, idealan za snimanje filmova
  • Unaprijeđene Fast Intelligent AF performanse pri slabom osvjetljenju do EV-4
  • Izuzetno kompaktno, lagano tijelo aparata za ugodno rukovanje u profesionalnom stilu

Od zvjezdanog noćnog neba do romantičnih interijera s upaljenim svijećama: donosimo fotoaparat koji predstavlja izvanredne mogućnosti za kreativno hvatanje besprijekornih, emocionalno zanimljivih video snimaka i fotografija profesionalne kvalitete.

Spajajući popularni α7 i α7R, Sony α7S u ruke ozbiljnih fotografa i snimatelja donosi izvanrednu osjetljivost, nisku razinu buke i spektakularnu 4K (QFHD: 3840 × 2160) kvalitetu slike. Jednako pogodan za fotografiranje kao i troškovno isplativu filmsku produkciju, α7S donosi izvanredne umjetničke mogućnosti.

Tajna izvanredne osjetljivosti α7S je posebno razvijen novi 35mm Exmor CMOS senzor punog okvira za sliku.

S 12.2 efektivnih megapiksela veličina svakog pojedinačnog foto-receptivnog mjesta je značajno pojačana kako bi im se povećala snaga prikupljanja svjetla. Uparen s moćnim BIONZ X procesorom ugrađenim u fotoaparat, smanjuje se šum slike dok se s druge strane povećava efektivna razina osjetljivosti uređaja α7S na ISO 50 – ISO 409600 u proširenom modu (ISO 200 – 409600 za video).

a7S_pic5 a7S_pic4

Ovakva osjetljivost bez premca i ultra niska razina šuma omogućuju da se pomoću ovih uređaja uhvate predivne slike i to u uvjetima slabe osvijetljenosti gdje bi normalno bila potrebna dugotrajna ekspozicija. Zahvaljujući ogromnoj osjetljivosti kamere moguće je snimanje jasnih fotografija i videa s niskim šumom koristeći veće brzine okidanja. Njegov izniman dinamički raspon je također idealan za prizore s visokim kontrastom, jednostavno svladavanje ekstremno svijetlih i bogatih, dubokih crnih tonova u istome okviru.

Zbog visoke osjetljivosti senzora za sliku, količina svjetla koju može prikupiti značajno je povećana u odnosu na konvencionalne fotoaparate. Novi senzor za sliku osigurava fotografima/snimateljima visok dinamički raspon u svim uvjetima od ekstremno niske rasvjete do jakog sunca.

Koristeći podatke potpunog očitavanja piksela kroz 35 mm full-frame senzor (24p i 25p), 4K fotografije napravljene na α7S su impresivno detaljizirane, s izvanredno bogatim bojama i stvarnim teksturama u svakom okviru. Oplemenjen BIONZ X procesorom slike, super brzi protok podataka omogućava ovom fotoaparatu isporuku videa, pri 4K rezoluciji s HDMI priključka s 4:2:2 uzorkom boje, za snimanje na uređaj s vanjskom memorijom ili za gledanje na kompatibilnom monitoru.

Zahvaljujući potpunom očitavanju piksela kroz 35mm senzor punog kadra, primjetan je izostanak neželjenog (Moire) efekta poduzorkovanja i “zubaca” koje sadržavaju video snimke niže rezolucije. Nevjerojatno jasne slike mogu biti snimljene na memorijsku karticu u Full HD kvaliteti u XAVC S formatu za snimanje pri 50Mbps brzini prijenosa podataka koja je visoko cijenjena od strane profesionalnih snimatelja.

a7S_pic3

U APS-C crop modu, α7S podržava high frame rate snimanje pri 120fps ili 100fps s HD rezolucijom (1280 x 720 piksela). Snimka pri 120fps može se reproducirati unatrag pri 24p za 5puta, a pritom je tu „slow motion“ efekt – idealan za pregledavanje svakog detalja sportskih aktivnosti ili pak veličanstvenih pokreta baletnih plesača.

Ovaj fotoaparat nudi i brojne druge specijalne funkcije koje će zadovoljiti profesionalne fotografe i snimatelje, a među njima su Picture Profile™ za širok opseg vizualnog izražaja i S-Log2 gamma. Time code/user bit funkcije omogućuju uređivački radni slijed u profesionalnom stilu, dok XLR Adaptor Microphone Kit pomaže visokokvalitetnom preuzimanje zvuka.

Brzi i precizni Fast Intelligent AF, koji se već dokazao na modelu α7R dodatno je unaprijeđen kako bi u potpunosti mogao iskoristiti nove izuzetne mogućnosti pri slabom osvjetljenju do EV-4. Ostali dodaci, već poznati korisnicima modela α7, uključuju XGA OLED Tru-Finder visokog kontrasta, Wi-Fi/NFC mogućnost spajanja i kompatibilnost sa sve većim opsegom PlayMemories Camera aplikacija koje se mogu preuzeti.

Tu je i sve veći asortiman α objektiva kako bi se u potpunosti mogle iskoristiti gotovo neograničene kreativne mogućnosti ovog fotoaparata. Trenutno je u razvoju, potpuno novi E-mount full-frame zoom 28-135mm. Osim toga, Sony surađuje s drugim partnerima kako bi osigurao kvalitetan i profesionalan radni slijed 4K videa. Novi XLR adapter s izravnim mehanizmom za pričvršćivanje također je u razvoju.

Novi α7S digitalni full-frame fotoaparat s izmjenjivim objektivom tvrtke Sony u Europi će biti dostupan na ljeto 2014.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Canon predstavlja kompaktni filmski servo objektiv

Canon predstavlja CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S, novi filmski objektiv iz serije Cinema EOS …