28 listopada, 2021 12:10 am

SONY 360 REALITY AUDIO

Sony 360 Reality Audio

Piše: Darko Brlečić

Početkom ove godine je polako i pomalo potiho prošla vijest o Sony 360 Reality Audio opciji kao objektivnom audio formatu. U ovom trenutku je stigla nešto konkretnije opisna vijest o tzv. novom audio formatu kojeg japanska mega kompanija želi adekvatno promovirati.

Kako stvari stoje iz Sonya stiže vijest o streamingu od cca 1000 pjesama  poznatih artista kao što su : Pharrel Williams, Mark Ronson, Jeff Beck, Billy Joel. Najava se odnosi za ovo godišnje doba, datum je nepoznat.

Pri pokretanju striminga moći će se emitirati glazbeni zapisi kompatibilni sa servisa putem Amazon Music HD, Tidal, Deezer, a postoji mogućnost pridruživanja i poznatog Napstera.

Trenutno nema riječi o tome hoće li slušanje u ovom formatu koštati dodatno, ali mali dodatak u priopćenju za medije kaže da će korisniku  trebati posebna pretplata. Dakle, ako koristite Deezer Free, morat ćete se prebaciti na plaćeni nivo prije nego što se možete potpuno uklopiti u novi sustav.

Osim softvera, za stvarno slušanje 360 ​​Reality Audio trebat će vam i zaseban  kompatibilni hardver.

Kompatibilni bežični zvučnici morat će sadržavati Sonyjev jedinstveni dekoder. Pri pokretanju, jedini takav zvučnik bit će Amazon Echo Studio, koji će moći emitirati 360 Reality Audio putem Amazon Music HD streaming usluga. Echo Studio kreće u prodaju 7. studenog.Živi bili pa vidjeli.

Što se tiče slušalica, u Sonyu  tvrde  da 360 Reality Audio  se može doživjeti “koristeći slušalice većine proizvođača” kada ih uparite s aplikacijom za pametni telefon iOS / Android za jednu od usluga partnerstva za streaming. Nadajmo se toj probi !

Ako posjedujete  odabrane Sony slušalice kompatibilne s kompanijinom aplikacijom za slušalice, moći ćete uživati ​​u prilagođenom zvučnom polju, optimiziranom putem slušalica za korisnika.

Sony je također rekao da želi učiniti 360 Reality Audio dostupnim na mnogim budućim Alexa uređajima i onima koji podržavaju ugrađeni Google Chromecast, mada će sav hardver i dalje trebati ugrađeni dekoder. 

https://www.sony.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Nick Mason’s Saucerful of Secrets

 Pink Floyd , odnosno rani radovi tog kultnog benda doživljavaju novi procvat. Prvo i najbitnije …