29 rujna, 2020 10:06 pm

Skype podrška za WP 8 i 8.1 prestaje početkom 2017, godine

Autor: Nino Krstačić

ss3

Kada je 2011, godine Microsoft kupio Skype za 8,3 milijardi Američkih dolara, čelnici ovog Američkog IT diva, predviđali su blistavu budućnost. U jednu ruku se to i zbilo (na računalima), dok u drugu na pojedinim platformama pametnih telefona to baš i nije tako. Naime prema posljednjim informacijama „Microsoft“ će već u listopadu započeti postupak prestanka podrške Skype alata za komunikaciju na Windows Phone 8 odnosno na Windows Phone 8.1 platformama te isto tako i na Androidu inačice 4.0.3.

Procjenjuje se kako će u prvom kvartalu 2017, godine 80% korisnika WP 8 i 8.1 dočekati „kraj“ podrške za Skype na navedenoj mobilnoj platformi. Znamo već odavno kako je ovo polako i kraj za Windows Phone 8 odnosno 8.1 te „okretanje“ značajnije Windows 10 Mobile platformi. Ova informacija nas ne iznenađuje, već slobodno možemo kazati kako je logični potez tvrtke Microsoft.


Vezani članci:

Apple A10 chipset na prvoj fotografiji

FCC podržava razvoj 5G tehnologije

Microsoft Pix dolazi na iOS

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Uhapšena grupa specijalizovana za pirateriju filmova

Zajedničkom akcijom SAD-a i Evropola sprovedena su hapšenja i zaplene opreme u 18 zemalja.Razbijena velika …