prosinac 14, 2017 7:47 pm
Početna / Satelitska TV / Sky Italia osvojila je sporazum o pravima UEFA-e

Sky Italia osvojila je sporazum o pravima UEFA-e

Sky Italia je osigurala ekskluzivna prava uživo svim UEFA Lige prvaka i Europsku ligu, od sezone 2018/19 do 2020/21, čime je značajno ojačala poziciju Skya kao vodećeg davatelja sportske distribucije u Italiji , Prava su prethodno držao Mediaset.

Sky je stekla ekskluzivne TV prava na više od 340 utakmica na svim platformama:
Novi format Lige prvaka imat će četiri talijanske momčadi (od dva plus po kvalifikacijama u trenutačnom formatu), što povećava minimalni broj igara s talijanskim timovima za oko 70 posto (u odnosu na prosjek u posljednjih pet godina)
Iskustvo gledanja TV-a bit će sve bolje i bolje kad Sky objavljuje Sky Q u Italiji 2018. godine, omogućujući emitiranje najvažnijih igara u Ultra HD-u.
“Izuzetno smo zadovoljni ovim rezultatom”, izjavio je Andrea Zappia, direktor tvrtke Sky Italia. “Po prvi put, Liga prvaka i Europska liga bit će na raspolaganju zajedno u ekskluzivnoj integriranoj ponudi koja će fanovima omogućiti da pogledaju do sedam talijanskih timova, više nego ikada prije, natječući se protiv najboljih klubova u Europi. Nastavit ćemo s našim dosadašnjim rezultatima inovacija, budući da ćemo iduće godine pokrenuti Sky Q u Italiji i emitirati najvažnije igre u UHD-u. To dodatno pojačava Skyovu poziciju vodeće sportske službe u Italiji s Formulom 1, Moto GP i NBA košarkaškom, pored svjetskih priznatih  zabavnih sadržaja, uključujući Gomorrah, The Young Pope i 1993., koji se izvoze u više od 170 zemalja. ”

Sky’s UK operacija je nadmašio BT Sport za dva najnovija kruga prava poslovi.

Mediaset je osvojio posljednju aukciju 2014. godine, plaćajući 227 milijuna eura po sezoni. Izvor je  objavio Reutersu da je Sky Italia dobitna ponuda iznosila oko 260 milijuna eura po sezoni, uključujući utakmice Europske lige.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Sky Q starta u Italiji

Sky Q donosi svoju sljedeću generaciju set-top-boxa na Talijansko tržište. Broadcaster obećava transformaciju isporuke linearne, na …