2 prosinca, 2023 9:52 am

Setanta Sport 1,2 ne emituju više u Belorusiji

Ministarstvo informisanja Belorusije povuklo je dozvolu za emitovanje programa u zemlji za glavne sportske kanale  Setanta Sport 1 i Setanta Sport 2 .Distribucija je prekinuta zbog odluke Međuresorne komisije za bezbednost u informacionoj sferi pri Savetu bezbednosti Ministarstva informisanja Republike Belorusije . Emitovanje sportskih kanala je obustavljeno u Belorusiji 12. aprila (travnja), objavila je beloruska državna novinska agencija BelTA.Kanali Setanta Sport 1 i Setanta Sport 2 su glavni evropski sportski emiteri sa sedištem u Irskoj i duže vreme pokušavaju preuzeti starije evropske sportske emitere.

Setanta Sport kanali prenose utakmice UEFA Lige šampiona, UEFA Lige Evrope, UEFA Lige Evrope konferencija, UEFA omladinske lige, UEFA Superkupa, Engleske Premijer lige, Španskog Superkupa, Kupa Italije.Takođe prenose  hokej sa NHL ligom, NBA košarkaške utakmice, Evropski kup, teniske mečeve na Wimbledonu, Asocijaciju teniskih profesionalaca (ATP), UFC i Bellator MMA borbe.Treba istaći da je u proteklih godinu dana sa beloruskog TV tržišta nestalo desetine stranih  kanala, sve zbog učešća Belorusije u invaziji Rusije na Ukrajinu. Belorusi nemaju šta da gledaju osim kanala sopstvene produkcije i ruskih kanala.

Državni beloruski operater Beltelecom nakon dvogodišnje pauze nastavio sa emitovanjem programa Setanta Sports u svom ZALA TV paketu 31. marta,za sada još nije dobio informaciju o obavezi isključivanja ovih stanica.
Operateri MTIS i Kosmos TV koji rade u Minsku objavili su na svojim internet stranicama da će od 12. aprila biti obustavljeno emitovanje TV kanala Setanta Sports 1 i Setanta Sports 2 zbog ukidanja dozvola za distribuciju od strane Ministarstva informisanja Republike Belorusije. .MTS TV je obavestilo pretplatnike da će emitovanje kanala Setanta Sports 1 i Setanta Sports 2 biti samo privremeno prekinuto.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Sky Sport Deutschland osigurao prava na Moto GP

Sky Sport Deutschland  osigurao je prava na prenos svih MotoGP Grand Prix trka, Tissot Sprinta, …