1 prosinca, 2023 11:36 pm

Šesta sezona Igara Prijestolja srušila Skyeve rekorde gledanosti

Autor: Mario M.

 sky_atlantic

Prva epizoda šeste sezone Igre prijestolja prikazana na SKY Atlanticu u Velikoj Britaniji je porušila sve rekorde i postala najgledanija SKY entertainment serija sa više od pet milijuna gledanja u vrlo kratkom vremenu. Taj trend nastavlja se jer sve više korisnika koristi priliku da pogleda epizodu na zahtjev u popularnoj sky opciji ON DEMAND.

Kada je epizoda prvi puta prikazana na SKY-u 25.04 već tada je više od 3,8 milijuna ljudi pogledalo otvaranje sezone na SKY-u. Ta brojka uključuje ljude koji su pogledali epizodu na zahtjev u 2 sata ujutro kada je postala dostupna u SKY + ON DEMAND usluzi te gledatelje koji su epizodu pogledali live u 21 sat kada je išla na sky Atlantic-u. Oko milijun gledatelja u U.K. pogledalo je epizodu putem SKY2Go aplikacije kao i putem SKY-evog online servisa NOWtv.

Sveukupno pet milijuna gledatelja pogledalo je i posljednju epizodu pete sezone i tako je srušen svaki rekord po gledanosti, a ta brojka gledanosti na SKY-u stalno raste.

Prva epizoda šeste sezone na sky atlanticu u Italiji je pogledalo 1,1 milijun gledatelja što je u prosjeku 29 % više gledatelja nego što je to bio slučaj kada je puštena prva epizoda pete sezone Igre prijestolja. U njemačkoj je prvu epizodu šeste sezone pogledalo 379.000 tisuća gledatelja što je 74 % više gledanja u usporedbi sa proteklim sezonama.

Puna brojka gledanosti u U.K. i irskoj se stalno mijenja no trend rasta gledanosti po svemu sudeći se nastavlja. Zanimljivo je da se radi i o porastu gledanja proteklih sezona Igara prijestolja jer sky UK bilježi više od 10 milijuna preuzimanja putem ON demand, SKY2Go i NowTv usluge u proteklih sedam tjedana.

Izvršni direktor za sadržaje na SKY-u Gary Davey je komentirao kako se fenomen gledanosti Igara Prijestolja i dalje gradi te kako je SKY ponosan na svoje partnerstvo sa HBO kućom jer mogu biti dio toga, a svjestan je da su jedini u Europi u mogučnosti ponuditi fleksibilnost kod gledanja njihovih omiljenih emisija u vremenu kada im to najviše odgovara i to bez reklama koje su inače prikazivane u live programima. Da se podsjetimo SKY je prije tri godine proglasio Igre Prijestolja najboljom TV serijom svih vremena što svi rekordi gledanosti na SKY-u koji su u konstantnom porastu najbolje pokazuju.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Sky Sport Deutschland osigurao prava na Moto GP

Sky Sport Deutschland  osigurao je prava na prenos svih MotoGP Grand Prix trka, Tissot Sprinta, …