4 lipnja, 2023 2:11 am

SES Video na događanju IBC demonstrira virtualnu stvarnost (VR) i najnovije Ultra HD značajke

Posjetitelji mogu doživjeti satelitsko emitiranje VR sadržaja uživo, Ultra HD High Frame Rate i najnoviji standard visokog dinamičkog (High Dynamic Range) raspona HDR10+

 Video demonstrirat će revolucionarne napretke u tehnologiji na izložbenom prostoru 1.B51 u sklopu događanja IBC 2017,  koje će se održati u Amsterdamu od 15. do 19. rujna, 2017.

Demonstracija, u suradnji s institutom Fraunhofer HHI, posjetiteljima će pružiti mogućnost da se uživaju u lokacijama Luxembourg City zahvaljujući satelitskom prijenosu 10K x 2K panoramskog video sadržaja uživo. Najnovija inačica kamere Fraunhofer HHI Omnicam-360 uživo će prenositi scene iz centra  Luxembourga, kojeg će prenositi ASTRA 2E s orbitalne pozicije 28.2 stupnja Istočno izravno u izložbeni prostor tvrtke SES. Posjetitelji će uz pomoć VR uređaja imati mogućnost gledati živi prijenos te imati osjećaj kao da su u samom središtu grada dok su na događanju. Posjetitelji će također moći gledati scene na velikom ekranu koji omogućava približavanje i udaljavanje putem daljinskog upravljača kroz panoramsku sliku od 360 stupnjeva.

Druga demonstracija u suradnji s tvrtkama LG, ATEME, France Televisions i 4-Ever, uključivat će emitiranje 100Hz High Frame Rate Ultra HD sadržaja putem Astra satelita na orbitalnoj poziciji 19.2 stupnjeva istočno. Ovaj sadržaj uključivat će brze scene i prikazati pogodnosti 100 sličica u sekundi u usporedbi s 50 sličica u sekundi, što je današnji standard u televizijskom emitiranju u Europi. Sadržaj će zaprimati i prikazivati na OLED TV-u tvrtke LG koristeći HFR firmware prototip.

Treća demonstracija u suradnji s tvrtkom Samsung, prikazat će prvi live Ultra HD prijenos HDR10+ sadržaja putem satelita na svijetu. HDR10+, novi je besplatni otvoreni standard tvrtke Samsung za visoki dinamički raspon (HDR), koji koristi dinamične metapodatke kako bi pružio najbolji mogući HDR efekt za svaku scenu dodatno smanjujući zamagljivanje i zasićenost u usporedbi s konvencionalnim HDR-om, koji koristi statične metapodatke s konstantnim HDR efektom.

„SES kontinuirano istražuje nove tehnologije i surađuje s korisnicima i partnerima iz industrije na daljnjem unaprjeđenju gledanja televizije, s ciljem donošenja sveobuhvatnog iskustva,“ izjavio je Thomas Wrede, podpredsjednik, New Technology & Standards, SES Video. „Veseli me vidjeti kako će naši posjetitelji iskusiti Luxemburg City putem live VR demonstracije, uživati u brzim scenama prikazanim u High Frame Rate tehnologiji, te otkriti razine osvjetljenja koje pruža HDR10+.”

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

A1 Bulgaria predstavila satelitsku tv ponudu

4Bugarski provajder A1 Bulgaria , koja je u vlasništvu A1 Telekom Austria Grupe, predstavio je …