svibanj 22, 2018 12:17 pm
Početna / Satelitska TV / SES odabrao Arianespace za lansiranje SES-17

SES odabrao Arianespace za lansiranje SES-17

SES je odabrala Arianespace za lansiranje svoga velikog satelita SES-17 velike snage na Ariane 5 2021. godine iz Guaijskog svemirskog centra u Kourou, francuske Gvajane. SES i Arianespace najavili su danas u Parizu. SES-17 je snažan satelit koji pruža velike brzine povezivanja u zrakoplovima i podatkovne usluge visokih snaga preko Amerike i Atlantskog oceana. SES-17 je 53. satelit povjeren Arianespaceu za lansianje SES-a.

Težeći više od šest metričkih tona pri lansiranju, SES-17 će biti među 10 najvećih telekomorskih satelita koje je Arianespace lansirao od osnivanja tvrtke. SES-17 je treći sveelektrični satelit za koji je SES odabrao Arianespace lansiranje. Satelit koji je izradio Thales Alenia Space opremljen je električnim pogonskim sustavom za orbitalno pozicioniranje i održavanje postaje; njezina nosivost obuhvaća 200 spotova s ​​Ka-pojasom; orbitalni položaj svemirske letjelice još nije otkriven.
“SES i Arianespace razvili su izvanredno partnerstvo tijekom proteklih 30 godina”, rekao je Martin Halliwell, glavni tehnološki direktor SES-a. “Ovim lansiranjem gradimo na tom odnosu i naglašavamo našu predanost europskoj prostornoj industriji. Zajedno s današnjim sporazumom s Arianespaceom za lansiranje još četiri svemirske letjelice O3b konstelacije na Soyuzu 2019. godine, zadovoljni smo zaključiti dva važna ugovora s Arianespaceom, dajući nam potrebni i pouzdani pristup prostoru koji nam je potreban da bismo dalje razvili i pokrenuli naše poslovanje. ”

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Viasat Razgovarajte sa životinjama

Nedjeljom u 16h  1.sezona Broj epizoda: 2 x 60 Minutaža Žanr: Priroda/ dokumentarac Naslov originala: …

Centar za postavke privatnosti

Zatvorite svoj račun?

Vaš će račun biti zatvoren i svi će se podaci trajno izbrisati i ne mogu se vratiti. Jesi li siguran?