6 lipnja, 2023 8:24 am

SES mijenja 2 satellite vozila za lansiranje satelita

SES kaže da će promijeniti vozila za pokretanje i pokrenuti utore za SES-12 i SES-14 satelite.

Prema novim ugovorima, SES-12 će biti lansiran na raketi Falcon 9 iz SpaceXa u Q1 2018, dok će SES-14 biti lansiran na raketi Ariane 5, također u 1. tromjesečju 2018. godine.
SES kaže kako će zamjena  omogućiti operateru poboljšanje kvalitete usluge i kontinuitet za svoje klijente. Oba SES-12 i SES-14 koriste električni pogon za orbitu i stupaju na snagu četiri do šest mjeseci nakon lansiranja.

Izvorna očekivanja bila su da će SES-12 biti lansiran tijekom četvrtog tromjesečja 2017. Arianspace, dok je SES-14 rezerviran za lansiranje kasnije 2017. godine, a zatim je sletio na proljeće 2018. na opsegu SpaceX rakete.

SES-14, proizveden od strane Airbus Defence i Space, bit će postavljen na 47,5 stupnjeva West orbitalni pložaj. Nosivost C-pojasa SES-14 zamijenit će NSS-806 i podupirati SES-ov kabelsku četvrt u Latinskoj Americi. Ku-band korisni teret povećava kapacitet Ku-pojasa na NSS-806 sa širokim snopom i visokim propusnim točkicama koje pokrivaju Amerike i Sjevernoatlantsko područje.

Ku-pojasni snop omogućit će SES-u da podrži sve veću potražnju za aplikacijama zrakoplovne i pomorske mobilnosti, staničnom backhaulu, širokopojasnoj dostavi i VSAT uslugama za poduzeća i državne segmente. Široki snop Ku-pojasa osmišljeni su za pružanje video i podatkovnih usluga u Latinskoj Americi, Karibima i cijelom Sjevernom Atlantiku.

SES-12, vrlo veliki satelit također proizveden od strane Airbus Defence i Space, bit će postavljen na 95 stupnjeva istočno. SES će proširiti mogućnosti SES-a za pružanje usluga izravnog povezivanja (DTH) emitiranja, VSAT, mobilnosti i HTS podataka na Bliskom Istoku i regiji Azije i Pacifika, uključujući brzo rastuća tržišta poput Indije i Indonezije. Središnji satelit će zamijeniti NSS-6 na ovom mjestu i biti će smješten zajedno s SES-8. Kao najveći satelit ikada izgrađen za SES, SES-12 je sposoban podupirati zahtjeve u više vertikala od Cipra na Zapadu do Japana na Istoku, a od Rusije na sjeveru do Australije na jugu.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

A1 Bulgaria predstavila satelitsku tv ponudu

4Bugarski provajder A1 Bulgaria , koja je u vlasništvu A1 Telekom Austria Grupe, predstavio je …