27 svibnja, 2022 2:40 am

Selo bilo 18 meseci bez interneta,zbog starog televizora!

Jedan stari bračni par godinu i po dana je pravio probleme svojim komšijama u selu Aberhosan u Velsu, jer su im, nenamerno blokirali internet.Penzioneri Alun (67) i Elejn Ris (63) nisu znali da njihov televizor izaziva smetnje na mreži i njihovim komšijama onemogućava da imaju internet signal. Smetnje su počinjale svakog jutra u 7h, i trajale bi čitav dan – i to je trajalo 18 meseci!Operateri su više puta izlazili na teren , ali nikako nisi ustanovili da postoji problem na mreži, dok jednog dana nisu pronašli “ometač” u kući porodice Ris.Ispostavilo se da bračni par svakog jutra u 7 sati uključivao televizor kako bi gledali jutarnji program, tada bi u čitavom selu počeli problemi sa internetom. Ispostavilo se da je uređaj stvarao impulsni šum visokog nivoa, što je stvaralo smetnje na celoj mreži.

Uvek kad bi baba i deda krenuli da gledaju stari televizor, internet bi nestao u čitavom selu!Inžinjeri internet operatera 18 meseci su proveravali svaki kabl, razvodnu kutiju i instalaciju u čitavom selu,ali nikada nisu mogli da pronađu “prekid”. Na kraju je na teren izašao ekspertski tim sa posebnim meračima, koji je i otkrio da stari TV aparat u kući porodice Ris pravi problem čitavoj mreži.Čim smo objasnili Risovima o čemu se radi odmah su izbacili stari televizor i kupili nov – saopštili su inžinjeri. Od kako su Risovi isključili stari televizor, niko u selu nije imao problema sa internetom, prenosi Daily Mail.Stručnjaci objašnjavaju da brojni električni aparati, od svetla preko mikrotalasni do sigurnosnih kamera, mogu da utiču na internet konekciju. Zato svima savetuju da kupuju ispravne aparate kod pouzdanih dobavljača.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Twitter kupio mobilnu platformu OpenBack

Društvena mreža Twitter je kupila mobilnu platformu OpenBack radi poboljšanja obaveštenja i da zadrži ljude …