srpanj 18, 2018 3:12 am
Početna / Satelitska TV / Satelitske IP platforme susreću se s izazovima programa uživo

Satelitske IP platforme susreću se s izazovima programa uživo

Današnji potrošači medija mogu birati između širenja odabira programskih izbora, budući da je kvaliteta linearne online i pretplatničke video-on-demand usluge (SVOD) sada konkurentna tradicionalnim televizijskim broadcasterima. Jedno područje na kojem tradicionalni broadcasteri mogu nastaviti voditi je sa  Live, linearnim događajima. To je osobito vrijedno za posebne događaje kao što su sportski i drugi “at-the-scene” programiranje koje samo kvalificirani newsgathering timovi mogu pružiti.

Za distributere koji pokrivaju najnovije vijesti, posebne događaje ili sportska događanja na udaljenim lokacijama, proračunski pritisci prisiljavaju proizvodne timove na primjenu novih tehnologija koje pojednostavljuju sve složenije proizvodno okruženje. Ova skupina programera suočava se s brojnim jedinstvenim preprekama, uključujući:
• Rashodi: Troškovi su u porastu kako bi podržali potrošnju videozapisa gledatelja na više zaslona, ​​što prisiljava televizijske i programerske tvrtke na traženje veće učinkovitosti za daljinsku produkciju i affiliate povezivost.

• Kvaliteta: Osiguravanje kvalitete daljinskog videozapisa može biti izazovna. Opcije slabijeg prijenosa videozapisa često pate od degradirane kvalitete, nepredvidive dostupnosti mreže i slabe pouzdanosti.

• Složenost: Osiguravanje neosporanog povezivanja s udaljenih događaja često znači rad s pružateljima više krugova za glasovnu komunikaciju, internetske i podatkovne krugove. Upravljanje brojnim pružateljima usluga brzo dovodi do kašnjenja i neučinkovitosti na terenu.
Mnogi TV operateri prebacuju infrastrukturu IT i video operacija na IP platforme kako bi mogli postići maksimalnu fleksibilnost, skalabilnost i učinkovitost. Kao rezultat toga, oni moraju premjestiti svoje tehnologije za dodavanje videozapisa na IP, kako bi učinkovito upravljali povećanim prometom između više povezanih mreža i centra za emitiranje.

Nove, satelitske platforme IP medija koriste dvosmjernu VSAT tehnologiju za doprinos i dijeljenje videozapisa s mrežnim partnerima, istodobno uspostavljajući  podatke i internetsku vezu koristeći isti satelitski kapacitet.

Te platforme također eliminiraju potrebu za ugovaranjem više dobavljača za video, audio, podatke i internet na udaljenim mjestima za proizvodnju. Umjesto plaćanja prevelikih naknada za iznajmljivanje optike, telefonskih linija ili interneta, te platforme osnažuju operaterima stanice da plate samo za širinu pojasa koji im je potreban.

Za mrežnu povezanost koja zahtijeva puno radno vrijeme, te platforme omogućuju operatorima jedinstvenu i pojednostavljenu mrežu za razmjenu videosadržaja.

Uspjeh platforme
Da bi pokazali učinkovitost satelitskih IP medijskih platformi, prošlog ljeta, vođa mobilnog satelitskog prijenosa PSSI koristi IntelsatOne Prism radi uživo, glavne mreže emitiranja skydiver skakanja 25.000 stopa iznad Kalifornije pustinje bez padobrana.

Glavna televizijska mreža osigurala je vlastiti video doprinos. Kroz PSSI, mreža je iskoristila IntelsatOne Prism višestruke VoIP linije i internet povezivost za osoblje na licu mjesta. IntelsatOne Prism osigurava namjenske i zajamčene megabite kako bi osigurao pouzdanu povezanost mobitela na udaljenom i nepredvidljivom mjestu.

Racionalizacijske mreže
Pojednostavljenje njihove proizvodnje i video-doprinos mreže u jednu IP platformu omogućuje operaterima da imaju fiksne, predvidljive troškove i niže troškove za održavanje i podršku video operacija.

Uz pravu ponudu, emiteri i programeri mogu pristupiti neosporivoj IP povezivosti, bilo kada, bilo gdje.

 

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Sky IPTV pirat u zatvoru

Uredio: Andrija Jovićević Čovjek čiji je uređaj za streaming (IPTV) dozvolio je da tisuće kupaca …