2 prosinca, 2021 2:23 pm

Satelitska & Broadband na AngaCom 2016

Autor: Andrija Jovićević

Sinesuta
Sinuta

II dio, biznis

U prvom dijelu sa sajma u Kelnu predstavili smo većini čitatelja najzanimljiviji dio sa novitetima satelitskih prijemnika. Međutim najveći dio sajma zauzima moglo bi se reći pravi “biznis”, a to je distribucija signala što za male sustave, što za najveće kablovske ili IPTV sustave. Svi veliki Europski “igrači”, tj. proizvođaći su prisutni već godinama na ovom sajmu predstavljajući svoje novitete tržištu.

Naravno da se bez mjernih instrumenata nije moguće odrađivati posao. Od noviteta koji su nam zapeli za oko su novi Spaun sparos te novi KWS Varos 106. KWS inače vrlo konzervativna tvrtka kojoj je ovo ulazak u segment “jeftiniji” mjernih instrumenata.

Malo je čudna nezainteresiranost od proizvođača televizora da nemaju svoje štandove na sajmu kada je dosta veliki segment u prodaji namijenjen za hotele. Ove godina prvi puta u Kelnu je bio prisutan Panasonic sa svojim hotelskim i SATIP riješenjem. Popričali smo sa Panasonicovim inženjerom koji nam je predstavio novi sustav koji je razvio Panasonic. SATIP-u koji radi kao multicast za razliku od prezentiranog SATIP-a koji prezentira SES Astra kao unicast.

Kongresni dio je priča za sebe. Ove godine je bilo prijavljeno 2200 sudionika u dvije kongresne dvorane tokom 3 dana sajma. Najaktualnije teme broadbanda, distribucije signala, digitalnog marketinga te još mnogo zanimljivih tema koje možete vidjeti na službenim stranicama. Meni najzanimljivi dio na tim panelima su iskustva pojedinih tvrtki u radu i planovi, kretanja u pojedinim zemljama, vizije pojedinih firmi koje nam tek dolaze.

Vidimo se 30. svibnja 2017 u novom još većem prostoru AngCom sajma u 2017.

Andrija Jovićević- Glavni urednik Sat-Multimeda&IT
Andrija Jovićević- Glavni urednik Sat-Multimeda&IT

Vezani članak:

ANGA COM 2016 završena sa rekordnim brojkama

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Produžen Early Bird za 15. Advanced Technology Dayse

Early bird prijave za konferenciju koja će se održati 4. i 5. prosinca u zagrebačkom …