ožujak 29, 2020 1:00 am

Samsung QLED TV prijemnici dobili UHD Alliance Premium certifikat

Tvrtka proširuje ULTRA HD PREMIUM™ certificirani ekosustav novim modelima za 2017.

Tvrtka Samsung Electronics je danas objavila kako je njezina nova linija QLED TV prijemnika za 2017. godinu dobila certifikat udruženja UHD Alliance (UHDA) kao ULTRA HD PREMIUM. Certifikat obuhvaća cjelokupni QLED TV portfelj za 2017. godinu, uključujući Q9, Q8 i Q7 modele.

ULTRA HD PREMIUM logo udruženja UHDA označava proizvode i usluge koji zadovoljavaju ili premašuju stroge razine izvedbe za 4K rezoluciju, HDR funkcionalnosti i široki spektar boja. Ove specifikacije omogućavaju TV prijemnicima, sadržaju i drugim vanjskim uređajima, poput UHD Blu-ray reproduktora, prikaz sadržaja u najbogatijem obliku, pružajući korisniku priliku da iskusi još preciznije iskustvo sadržaja u vlastitom dnevnom boravku.

Najavljena na sajmu CES 2017, linija QLED TV prijemnika ima značajno poboljšanu izvedbu boja, precizno prikazujući DCI-P3 raspon boja, te kao prva na svijetu može reproducirati 100 postotni volumen boje. To znači da novi QLED TV prijemnici tvrtke mogu prikazati sve boje na bilo kojoj razini osvjetljenja, čineći i najmanje detalje vidljivima prilikom najjačeg osvjetljenja QLED TV prijemnika, što čak nadmašuje zahtjeve udruženja UHDA. Ovo revolucionarno otkriće rezultat je prihvaćanja novog metalnog Quantum dot materijala, koji omogućava TV prijamniku prikazivanje značajno poboljšanog raspona boje s mnogo više detalja u usporedbi s tradicionalnim TV prijemnicima. Uz kvalitetu slike koja je najveći prioritet svim korisnicima diljem svijeta, QLED TV prijemnici tvrtke Samsung za 2017. godinu predstavljaju još jedan iskorak u kućnoj zabavi.

UHDA je globalno udruženje sastavljeno od više od 50 tvrtki članica, uključujući vodeće filmske studije, proizvođače potrošačke elektronike i distributere sadržaja, a osnovano je za poticanje i promidžbu Ultra HD ekosustava i prednosti Ultra HD tehnologije. Udruženje je također usmjereno na pomaganje korisnicima u izgradnji jednostavnog, integriranog i vrhunskog UHD ekosustava. Premium UHD uređaji i sadržaj će biti jasno označeni kako bi se korisnicima olakšalo njihovo prepoznavanje u trgovinama. Za više informacija o UHDA, molimo posjetite http://www.uhdalliance.org/.

Napomena: DCI-P3 je zajednički RGB raspon boja za reprodukciju digitalnih videozapisa u Američkoj filmskoj industriji.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Panasonic udvostručuje broj OLED televizora

Panasonic najavljuje nove 4K LCD televizore za 2020. i upotpunjuje svoju liniju OLED televizora   …