2 prosinca, 2023 9:38 am

Samsung predstavio Galaxy S6 i Galaxy S6 edge

Samsung_Galaxy S6

Izgrađeni od stakla i metala, Galaxy S6 i Galaxy S6 edge predstavljaju spoj vrhunskih materijala i najnaprednije Samsungove tehnologije, pružajući korisnicima vrhunsko mobilno iskustvo

Samsung Electronics danas je na Mobile World Congressu u Barceloni predstavio pametne telefone Galaxy S6 i Galaxy S6 edge. Novi članovi obitelji Galaxy, Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 edge predstavljaju spoj vrhunskih materijala izrade i najnaprednije Samsungove tehnologije, pružajući korisnicima vrhunsko mobilno iskustvo.

02_Samsung_Galaxy S6S novim potpuno novim modelima pametnih telefona Galaxy S6 i Galaxy S6 edge, Samsung najavljuje novu eru mobilne telefonije – izjavio je JK Shin, predsjednik uprave i voditelj odjela IT i mobilnih komunikacija tvrtke Samsung Electronics prilikom predstavljanja i dodao – osluškujući potrebe naših korisnika kontinuirano težimo novim tehnologijama i idejama. Uz novi dizajn, jaku mrežu partnera i nove usluge, pametni telefoni Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 edge osiguravaju vrhunsko korisničko iskustvo.

Izrađen od metala i stakla, Galaxy S6 i Galaxy S6 edge predstavljaju spoj elegantnog dizajna i vrhunskih performansi. Jedinstvenog dizajna, Galaxy S6 edge donosi impresivno iskustvo gledanja sa zakrivljenim ekranom s obje strane, čineći ga prvim takvim uređajem u svijetu. Kućište je izgrađeno od najotpornije stakla Corning® Gorilla Glass® 4 te dolazi u paleti živopisnih boja kao što su „bijeli biser“, „crni safir“, „zlato i platina“, plavi topaz“ i „zeleni smaragd“. Elegantan dizajn u kombinaciji s potpuno novim i jednostavnijim sučeljem značajno poboljšava jednostavnost korištenja i funkcionalnost uređaja.

Uređaji Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 edge opremljeni su vrhunskom prednjom i stražnjom kamerom. F1.9 objektivi i senzori visoke rezolucije na prednjoj (5MP) i stražnjoj (16MP) kameri uređaja pružaju vrhunsku kvalitetu slike, čak i u mraku. Uz to, značajke kao što su Auto Real-time High Dynamic Range (HDR), Smart Optical Image Stabilization (OIS) i IR Detect White Balance osiguravaju napredno podešavanje osvjetljenja i besprijekorna fotografska rješenja. Također, nova značajka Quick Launch omogućuje korisnicima brz i izravan pristup kameri s bilo kojeg ekrana za samo 0.7 sekundi*, jednostavnim duplim klikom na tipku za početni ekran. Napredne funkcije kamere osiguravaju korisnicima zabilježiti najdraže trenutke ne kompromitirajući kvalitetu, bilo gdje i bilo kada.

S ugrađenom certificiranom tehnologijom za bežično punjenje WPC i PMA, uređaji Galaxy S6 i Galaxy S6 edge postavljaju standard u industrije univerzalnog bežičnog punjenja. Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 edge kompatibilni su sa svakim bežičnim punjačem koji se nalaze na tržištu, a koji podržava standarde WPC i PMA. Također, uređaji omogućuju nevjerojatno brzo punjenje preko kabla, do čak 1,5 put brže u usporedbi s uređajem Samsung Galaxy S5, osiguravajući oko četiri sata korištenja nakon samo 10 minuta punjenja*.

Galaxy S6 Edge
Galaxy S6 Edge

Uređaji Galaxy S6 (tank 6.8 mm i lagani 138g) i Galaxy S6 edge (tanak 7.0mm i težak 132g) donose najnapredniju Samsungovu tehnologiju izrade procesorske jezgre. Prvi mobilni procesor od 14nm s platformom od 64 bita na svijetu, novi memorijski sustav LPDDR4 i flash memorija UFS 2.0 osiguravaju snažnije performanse i veće brzine memorije uz manju potrošnju energije. Nadalje, prvi kodek na svijetu koji se bazira na hardveru 1440P/VP9, omogućava korisnicima uživanje u gledanju video materijala visoke rezolucije uz manju potrošnju energije. Također, Quad HD Super AMOLED ekran od 5.1 inča donosi korisnicima najveću gustoću piksela od 577ppi. Poboljšana vidljivost na otvorenom uz osvjetljeniji ekran (600cd/mm), omogućava korisnicima uživanje u sadržajima, bilo gdje i bilo kada.

Samsung Pay, najnoviji sustav mobilnog plaćanja koji će biti kompatibilan s više prodajnih mjesta od bilo koje konkurentske usluge u jednoj aplikaciji, bit će predstavljen u SAD-u na uređajima Galaxy S6 i Galaxy S6 edge u drugoj polovici ove godine. Zaštićen sigurnosnom platformom Samsung KNOX, skeniranjem otiska prsta i naprednim tokenom, usluga Samsung Pay koristi tehnologije NFC i MST, omogućujući jednostavno i sigurno iskustvo plaćanja.

Uređaji Galaxy S6 i Galaxy S6 edge opremljeni su poboljšanom mobilnom sigurnosnom platformom Samsung KNOX koja donosi vrhunske sigurnosne funkcije u realnom vremenu od potencijalnih napada. Oba uređaja spremna su za trenutno korištenje u korporativnom okruženju, s poboljšanim rješenjima MDM i KNOX, pojednostavljujući i poboljšavajući upravljanje mobilnim uređajem. Nadalje, u slučaju gubitka uređaja značajka Find My Mobile štiti korisničke podatke zahvaljujući brojnim rješenjima koja se mogu aktivirati na daljinu, kao što je Reactivation lock. S poboljšanim senzorom otiska prsta, uređaji osiguravaju brzu potvrdu identiteta te zaštitu šifriranih podatke u sigurnoj memoriji.

Galaxy S6 i Galaxy S6 edge bit će dostupni na globalnom tržištu od 10. travnja 2015.godine, u varijantama od 32/64/128GB i bojama „bijeli biser“, „crni safir“, „zlato i platina“, „plavi topaz“ (samo Galaxy S6) i „zeleni smaragd“ (samo Galaxy S6 edge).

Samsung Galaxy S6 Edge

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

LG Electronics ove godine očekuje manju isporuku OLED TV-a

LG Electronics priopćio je kako očekuje isporuku manje OLED televizora ove godine u usporedbi s …