veljača 20, 2019 8:50 am
Početna / AV Multimedija / Samsung potvrdio 8K televizore za IFA u Berlinu

Samsung potvrdio 8K televizore za IFA u Berlinu

SAMSUNG CSC

U: Andrija Jovićević

Ove godine na IFA sajmu u Berlinu, 29. kolovoza, očekuje se da će proizvođač elektronike Samsung u Južnoj Koreji pokrenuti dvije serije potrošačkih spremnih 8K televizora.

Na Samsungovom nedavnom događaju QLED & Advanced Technology 2018. godine u Los Angelesu, gdje je Samsung pozvao da se postave 8K globalne standarde prijenosa. Tada je već  Samsung pripremao dva odvojena raspona 8K uređaja.

Prvi raspon izvješćuje Forbes  je dostupnost u veličinama od 65, 75 i 82 inča i sa velikim 98-inčnim modelom koji slijedi 2019. godine. Forbes kaže da će ti 8K kompleti biti modeli od 120 Hz. Samsung nije potvrdio gore navedene stvarne veličine ili brzine osvježavanja, ali ne opovrgavaju sveukupne planove.

Druga šarža neće se pojaviti do 2019.  i moglo bi se očekivati ​​da će biti otkriven u CES-u u siječnju te Samsung kaže da će sadržavati samo dvije veličine opcije od 65 “i 75”. Stope osvježavanja bit će na trenutnoj konvencionalnoj 50/60Hz (ovisno o tržištu).

Samsungov zaposlenik koji govori na događaju u Los Angelesu razgovarao je o budućim 8K televizorima koji predstavljaju “novu paradigmu” za televizore, a imali bi standarde koji su se susreli s BT.2020 Wide Color Gamutom “, visokom dinamičkom rasponu nove generacije i do 4000 Nit-a svjetlosti kao i 12-bitnu dubinu boje. Međutim, bilo je nejasnoće da li će ovi poboljšani standardi biti uključeni u ova dva ranijih raspona.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Panasonicov DAB radio/CD player D70BT

Andrija Jovićević  Panasonic predstavlja svoj DAB radio RX-D70BT luksuznog izgleda. Osim što funkcionira kao FM …