26 srpnja, 2021 6:24 pm

Samsung pametni satovi mere krvni pritisak

Kompanija Samsung je napravila svoju Health Monitor aplikaciju koja ima mogućnost merenja krvnog pritiska, podržava Galaxy Watch Active 2 seriju pametnih satova.Ova kompanija je ubrzala proces, jer je ranije objavljeno da će ova funkcija biti dostupna tokom trećeg kvartala ove godine. Za sada je omogućena samo u Južnoj Koreji, gde je u travnju (aprilu) dobila dozvolu od strane Ministarstva za hranu i bezbednost lekova.Galaxy Watch Active 2 još uvek neće moći da se koristi kao potpuna zamena za klasične merače krvnog pritiska.

Oni će biti neophodni za kalibraciju sata i to na mesečnom nivou.Sistem radi na osnovu optičkih senzora koji mere promene u krvnom pritisku, a ne njegovu tačnu vrednost.Zato Samsung-ova Health Monitor aplikacija može pre da se iskoristi za praćenje trenda kretanja krvnog pritiska, nego za njegovu proveru.Najavljeno je da će ova aplikacija podržavati i ECG (elektrokardiogram) srca,to će biti dostupno od sledećeg kvartala,samo u Južnoj Koreji. Samsung nije dao informacije da li će i kada će ove opcije biti dostupne u drugim državama.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

BENQ 4K LASER TV PROJEKTORI

Piše: Darko Brlečić Benq 4K Ultra Short Throw Laser Tv Projectors BenQ je obnovio svoj …