27 studenoga, 2022 3:55 pm

Samsung: Najveći zakrivljeni Ultra HDTV

samsung 105

Najveći zakrivljeni Ultra HD TV prijamnik premijerno u Hrvatskoj

Samsungov 105-inčni zakrivljeni TV panoramskog omjera slike 21:9 najveći je uređaj u toj klasi na svijetu. Kombinacijom zakrivljenosti i Ultra HD tehnologije prikaza slike stvara vrhunski doživljaj gledanja, uz nenadmašnu estetiku i dizajnTvrtka Samsung Electronics danas je premijerno u Hrvatskoj predstavila najveći zakrivljeni Ultra HD TV prijamnik na svijetu. 105-inčni zakrivljeni TV odlikuje se vrhunskom reprodukcijom multimedijskih sadržaja te jednostavnim a istovremeno moćnim dizajnom, što kod korisnika osnažuje osjetilno i gledateljsko iskustvo, moglo se čuti prilikom predstavljanja.

samsung 105 1

– Izuzetno me raduje što u Hrvatskoj danas možemo premijerno prikazati najveći zakrivljeni Ultra HD televizor na svijetu. Njegov uistinu impresivan dizajn i superiorna tehnologija istovremeno pokazuju predanost Samsunga vrhunskom užitku gledanja omiljenih filmskih naslova, serija i drugog multimedijskog sadržaja te posvećenost ekskluzivnom, bezvremenskom dizajnu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ovaj je uređaj, jednostavno rečeno, oličenje izvrsnosti i inovacija naše tvrtke, koja se proseže kroz čitav dijapazon proizvoda i rješenja koja pružamo kako bismo zadovoljili zahtjeve i najzahtjevnijih korisnika – naglasio je Dražen Čučković, voditelj odjela potrošačke elektronike u zagrebačkoj podružnici tvrtke Samsung Electronics.

105-inčni zakrivljeni TV je najveći zakrivljeni UHD TV na svijetu, panoramskog omjera slike 21:9, što korisniku omogućava uživanje u kino doživljaju kod kuće. Razlučivost zaslona od 11 milijuna točaka pet je puta veća od uobičajene Full HD razlučivosti te prilagođava bilo koji sadržaj UHD rezoluciji. Sliku osvježava na 1200 MHz te je opremljen naprednim tehnologijama za dodatno poboljšanje slike kao što su Auto Depth Enhancer, napredna tehnologija dočaravajna prostornosti trodimenzionalnom optimizacijom kontrasta te Pur Color optimizacija reprodukcije boja. Uz to nudi tehnologiju prigušivanja osvjetljenja točaka Micro Dimming Ultimate, praćen sustavom za dodatno poboljšavanje prikaza crne boje, Precision Black Pro. Uređaj pokreće četverojezgreni Samsungov procesor, smješten u One Connect uređaj koji omogućava jednostavnu hardversku nadogradnju samog televizora na sljedeću generaciju. Dodatne atraktivne karakteristike koje izdvajaju ovaj uređaj od konkurencije su ugrađena dva prijamnika, integrirana kamera, kao i mogućnost upravljanja govorom i pokretom.

Najavljujući potpuno novo razdoblje zakrivljenog realizma koje zaokuplja pažnju, Samsung spaja inovativni zakrivljeni TV dizajn s UHD TV tehnologijom. 105-inčni zakrivljeni TV pruža kazališni doživljaj i iz temelja mijenja način na koji trenutno gledamo televiziju. Zakrivljeni zaslon daje videu prisutnost koju se ne može doživjeti na ravnim ekranima, a šire vidno polje stvara panoramski efekt koji čini zaslon većim nego što uistinu jest te privlači gledatelje kao što to ni jedan TV nije do sada. Zakrivljeni dizajn stvara uravnoteženu i uniformiranu udaljenost gledanja za još veći, istinski doživljaj gledanja televizije, s poboljšanim kutom gledanja i visokom kontrastu s različitih pozicija gledanja, tako da svatko tko gleda TV ima osjećaj da je njegova pozicija najbolje mjesto za gledanje televizije. Kako bi se povećala prednost zakrivljenog TV uređaja, Samsung je razvio optimalnu zakrivljenost ekvivalenta 4,20 metara, koja pruža najbolju kvalitetu slike s udaljenosti gledanja od 3-4 metra. Upravo spoj zakrivljenosti i UHD tehnologije stvara vrhunski doživljaj gledanja, dajući slikama život i obavija gledatelje spektakularnom bojom, jasnoćom i detaljima.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …

Odgovori