29 studenoga, 2021 12:34 pm

Samsung na IFA 2018 predstavio Real 8K rezoluciju i 8K AI Upscaling za QLED 8K

Uredio: Andrija Jovićević 

  Tvrtka Samsung predstavila je svoj najnoviji dodatak liniji televizora – Q900R QLED 8K s tehnologijom poboljšanja slike na 8K razlučivost pomoću umjetne inteligencije. Ovaj televizor vrhunske tehnologije dostupan je u četiri veličine zaslona, od 65, 75, 82 i 85 inča, te ima nekoliko 8K poboljšanja, uključujući Real 8K Resolution, Q HDR 8K i Quantum Processor 8K. Novi Samsung QLED 8K bit će dostupan u trgovinama diljem Europe od kraja rujna*.

Samsungov QLED 8K s 8K AI Upscalingom dio je dugoročne vizije tvrtke prema kojoj je 8K rezolucija u prvom planu tvrtke, kao najrealističnija rezolucija zaslona na tržištu.

Kako bi postigao kvalitetne 8K slike, Samsung Q900R postiže realnu 8K rezoluciju koja može proizvesti 4.000 NIT vrhunske svjetlosti, što je standard koji se susreće u većini filmskih studija. Ova značajka omogućuje televizoru da prikazuje četiri puta više piksela, nego 4K UHD TV i 16 puta više piksela od punog HD TV-a. Q HDR 8K s HDR (High Dynamic Range) 10+, tehnologija koja optimizira razinu svjetline televizora i proizvodi neobuzdane boje i slike, također je ugrađena u novi Samsung QLED 8K.

Samsungova tehnologija poboljšanja slike na 8K razlučivost pomoću umjetne inteligencije dolazi s novom razinom kvalitete slike i zvuka koja je kompatibilna s 8K, bez obzira na izvornu kvalitetu ili format. Bilo da korisnik gleda sadržaj putem streaming usluge, set-top boxa, HDMI-a, USB-a ili čak mobilnog zrcaljenja („screen mirroring“), kvantni procesor 8K prepoznaje i povećava sadržaj kako bi se prikazao u 8K kvaliteti. Dodatno, Q900R ima funkciju Direct Full Array Elite za bolji kontrast i preciznu kontrolu pozadinskog osvjetljenja, te 100% Color Volume, omogućujući tako korisnicima da iskuse milijarde nijansi boja.

Usredotočujući se na učinkovitost korisnika, Q900R sadrži niz novih funkcija koje korisnicima omogućuju različito korištenje svojih televizora, uz održavanje najviše kvalitete slike i zvuka. Na primjer, televizor prepoznaje i analizira niz spojenih uređaja za zabavu, kao što su audio uređaji povezani optičkim kabelom s jednim daljinskim upravljačem, a zatim automatski prebacuje izvor slike i audio izlaz TV prijemnika zbog optimiziranog iskustva gledanja.

Lifestyle funkcije, kao što je Ambient Mode, poboljšane su kako bi korisnici mogli savršeno uklopiti televizor u prostor, prikazujući prekrasne slike, vrijeme, vijesti i još mnogo toga na zaslonu. One Invisible Connection, koji dolazi stadnardno u veličini 5 metara, uključuje optički kabel i napajanje u jednom kabelu, dajući tako korisnicima veću slobodu odlučivanja gdje i kako postaviti televizor. Pametna poboljšanja, kao što je SmartThings, dodatno doprinose Q900R televizoru jer tako korisnici imaju veći pristup informacijama koje im olakšavaju život, a Univerzalni vodič im daje personalizirane preporuke kako bi lakše pronašli OTT sadržaj i sadržaj koji se emitira uživo na TV-u.

Samsung će predstaviti svoje najnovije televizijske i audio proizvode u svom štandu na IFA sajmu, na drugoj razini City Cubea u Berlinu.

Izvor: Samsung


*Datum izlaska i model mogu se razlikovati po regijama.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Poznati brend Olympus menja ime

Jedan od najpoznatijih brendova digitalnih fotoaparata, Olympus,menja ime i zvaće se OM System. Kompanija OM Digital, u …