veljača 27, 2020 11:30 pm

Samsung na CES 2019. pokazao u kojem smjeru želi krenuti

Ubrzavanje inteligencije sa IoT, 5G i AI

 Andrija Jovićević

 Tvrtka Samsung na CES-u 2019. najavila je kako će ulaganje i vodstvo tvrtke u istraživanju umjetne inteligencije (AI), interneta stvari (IoT) i 5G mreže poslužiti kao temelj za viziju povezanog življenja. Samsung je također predstavio svoje buduće AI robotske platforme koje se mogu koristiti za upravljanje svakodnevnim aktivnostima, kao što je na primjer pomaganje starijoj populaciji da samostalno upravlja svojom zdravstvenom rutinom.

Filozofija povezanog života tvrtke Samsung je inteligencija stvari – loT, 5G i AI koji zajedno rade na svim uređajima kako bi stvorili besprijekorna iskustva. Na konferenciji za novinare u Las Vegasu, tvrtka Samsung objasnila je kako njen rad u tim osnovnim tehnologijama omogućuje inovacije u cijelom portfelju proizvoda.

Ujedinjavanjem značajke SmartThings i uvođenjem značajke SmartThings Cloud, SmartThings ekosistem je značajno porastao. Broj registriranih korisnika značajke SmartThings porastao je za 220%, a instalacija je povećana za 61%. Broj Samsungovih partnera koji su se pridružili ovom ekosistemu također je porastao za 44%. Danas korisnici mogu uživati u SmartThings značajki na uređajima vrhunskih svjetskih brendova kao što su Amazon, Google, Bose, Sylvania i Plume.

Također, Samsung je iskoristio svoje telekomunikacijsko vodstvo kako bi napravio velike korake u donošenju 5G mreže svojim korisnicima. Samsung pokreće komercijalizaciju kućnih i mobilnih 5G mreža s glavnim američkim nosiocima i korejskim mobilnim operaterima te je posvećen stavljanju snage 5G mreže u ruke korisnika s pametnim telefonom od 5 GB koji dolazi u prvoj polovici 2019. godine. 

Isto tako, u Samsungu smatraju da je AI najkorisniji kada korisnicima pomaže pojednostaviti složeni svijet. U tu svrhu, tvrtka je osnovala sedam globalnih AI centara i usvaja jedinstvene tehnologije u svoje proizvode i usluge. Kako bi se osiguralo da Samsung radi s najboljima na tom području, Samsung NEXT i Samsung Centar za strategiju i inovacije (SSIC) uložili su u više od 20 AI start-up projekata u posljednjih pet godina.

Značajka Bixby započela je kao pametniji način za korištenje Galaxy pametnih telefona. Danas se razvija i postaje skalabilna, otvorena AI platforma koja će podržavati sve više i više uređaja. Samsung je najavio da će Bixby biti jedna od novih značajki QLED 2019 premium televizora i pametnih uređaja kao što su hladnjaci, perilice, klima uređaji, mobilni uređaji, AI zvučnici i još mnogo toga. Štoviše, Bixby se širi na nove platforme, kao što su Digital Cockpit i robotika. Uber, Ticketmaster i drugi koriste Bixby kako bi svoje usluge učinili inteligentnijima. Samsung je također najavio da se iHeartRadio pridružuje kao novi partner.

Samsung je predstavio najnoviji dodatak QLED 8K TV 2019 liniji koja ima 65”, 75”, 82” i 85” modele. Riječ je o 98-inčnom QLED 8K TV koji s ugrađenim Quantum Processor 8K čipom pruža najbolju kvalitetu QLED slike, dizajn i pametne značajke u zapanjujućoj razlučivosti od 8K. Bilo da korisnik gleda sadržaj putem streaminga, set-top boxa, HDMI-a, USB-a ili čak zrcaljenja zaslona na zaslonu, Samsung tehnologija temeljena na AI-u može prepoznati i nadograditi bilo koji sadržaj, bez obzira na izvornu razlučivost, na gotovo izvornu 8K kvalitetu.

Samsung Smart TV 2019 nudi više načina za traženje sadržaja i veću kompatibilnost s povezanim uređajima nego ikada prije. S poboljšanim AI algoritmom koji koristi korisničke navike gledanja televizije, značajka Universal Guide olakšava korisnicima da pronađu savršenu emisiju za njih. Korisnici također imaju više mogućnosti nego ikada prije da brzo i jednostavno pronađu i kontroliraju svoj omiljeni sadržaj samo svojim glasom koristeći nove značajke Bixby i AI Remote, kao i još više načina za kontrolu svojih Samsung televizora putem Amazon Echo i Google Home.

Kako bi korisnicima Samsung Smart TV-a pružio više mogućnosti za zabavu, funkcionalnost i otvorenost platforme, Samsung je najavio da će ponuditi iTunes filmove i TV emisije te Apple AirPlay 2 podršku za Samsung Smart TV 2019 modele od ovog proljeća. Novi iTunes filmovi i TV emisije prikazivat će se na Samsung Smart TV u više od 100 zemalja. Podrška za AirPlay 2 bit će dostupna na Samsung Smart TV-ima u 190 zemalja širom svijeta.

Samsung Space Monitor koristi svoj elegantan dizajn i funkcionalnost kako bi korisnicima omogućio da se usredotoče na ono što je na zaslonu, a ne na ono što se nalazi oko njega. Ovaj monitor također ima jedinstveno rješenje za uštedu prostora – minimalistički stalak koji se pričvršćuje za stol i oslobađa prostor radne površine za krajnju produktivnost korisnika. Osim dizajna i estetike, Space Monitor je bogat značajkama visokih performansi. 27-inčni model nudi QHD rezoluciju za nevjerojatno detaljne i oštre slike, dok 32-inčni model prikazuje sadržaj u 4K UHD-u.

Inovacije u automobilskoj industriji

Samsung je predstavio svoj najnoviji razvoj s tvrtkom HARMAN, prikazujući svoje inovacije u automobilskoj tehnologiji. Digital Cockpit 2019 nudi poboljšano iskustvo povezanog automobila usmjereno na povezivanje, personalizaciju i sigurnost.

S integracijom Bixby iskustva vezanog za automobile, vozači mogu provjeriti koliko benzina imaju prije odlaska na dugačko putovanje ili postaviti temperaturu automobila prije odlaska za taj dan. Koristeći ugrađene kamere, novi Digital Cockpit 2019 prepoznaje specifične vozače i putnike te u skladu s time prilagođava postavke zaslona, ​​visinu sjedala, osvjetljenje i omiljene popise pjesama. Putnici mogu čak uživati ​​u personaliziranim zaslonima na stražnjim sjedalima i povezati se s  Samsung DeX-om u vozilu kako bi posao obavili u pokretu. Digital Cockpit 2019 također pruža sigurnije iskustvo vožnje zahvaljujući Cellular-V2X tehnologiji koja uključuje Samsungovu stručnost u mobilnim mrežnim rješenjima s automobilskim tehnologijama. Uz Samsung C-V2X, automobili će moći primati i analizirati informacije koje će iskustvo vožnje učiniti sigurnijim i ugodnijim.

Kako bi se omogućile sutrašnje AI tehnologije, Samsung je naglasio da se današnja AI infrastruktura mora dodatno razvijati. Iz tog razloga, tvrtka radi na pokretanju sveobuhvatnog portfelja rješenja koja će oblikovati budućnost inteligentnih uređaja.

Samsung mobilna memorija i AI procesori, uključujući nedavno najavljenu liniju Exynos Auto, omogućit će bržu i učinkovitiju obradu na uređaju. Istovremeno, njegova napredna memorijska rješenja zadovoljit će rigorozne zahtjeve sutrašnjih podatkovnih centara i poduzeća dok traže kompletnije složene zadatke.

Samsung je zavirio u budućnost povezanog života demonstrirajući najnovija dostignuća na platformama za robotiku, uključujući Samsung Bot Care, Samsung Bot Air, Samsung Bot Retail i Samsung GEMS. Samsung je održao prvu javnu demonstraciju Samsung Bot Care koja pomaže potrošačima da upravljaju svojim svakodnevnim zdravstvenim rutinama. S napretkom u umjetnoj inteligenciji i robotici, Samsung iskorištava svoju najbolju imovinu kako bi pozitivno tjecao na društvo i oblikovao bolji svijet.

[1] Temeljeno na korištenju SuperSpeed na normalnom ciklusu s opterećenjem od 8 lb.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Samsung predstavio novi 2020 QLED 8K flagship televizor na europskom tržištu

Andrija Jovićević   Tvrtka Samsung Electronics je na Samsung Forumu, koji se održao u Mediteranskom konferencijskom …