2 prosinca, 2023 8:51 am

Samsung Galaxy S6 i S6 Edge dobili 6.0.1 u Južnoj Koreji

Autor: Nino Krstačić

b23

Nakon pisanja o dostupnosti testne (Beta) inačice Androida 6.0.1 Marshmallow za Samsung Galaxy S6 te Galaxy S6 Edge, red je došao i na Samsung Galaxy S5. Odnosno Galaxy S5 započeo je s procesom dobivanja OTA nadogradnje na Android 6.0.1 Marshmallow, gdje su se mnogi vlasnici Samsung Galaxy S6 modela te poklonici zapitali, zašto Galaxy S5 dobije prije aktualni Android doli posljednji model iz samog vrha?

Izgleda kako je Samsung odlučio to napokon privesti kraju te Android 6.0.1 Marshmallow učiniti dostupnim (putem OTA) i na Samsung Galaxy S6 te Galaxy S6 Edge modelima. Za početak je nadogradnja dostupna u Južnoj Koreji, no vrlo brzo se očekuje njezino širenje i na ostale Zemlje gdje su oba pripadnika Galaxy S6 obitelji i dostupna tj, na globalnu razinu.

Sam Android 6.0.1 osim ispravka pri radu donosi i drugačije (vizualno) koncipiran izbornik s obavijestima (padajući izbornik) kao i same značajke unutar Samsung Galaxy S6 modela poput postavki (izgled, dizajn, značajke).

Kao treći novitet istaknuli bi i mogućnost korištenja čitača otiska prsta pri ostalim aplikacijama koje izvorno nisu iz Samsungova tabora. Savjetujemo vam da se strpite, odnosno kada dobije obavijest s dostupnošću OTA nadogradnje, da isto tako pripadajuću odradite putem Wi-Fi povezivanja na Internet, kako bi izbjegli dodatne troškove mobilnog podatkovnog prometa. Nadamo se kako će uskoro i Samsung Galaxy S6 Edge+ dobiti obavijest i dospijeću OTA nadogradnje na Android 6.0.1 Marshmallow.


Vezani članci:

Galaxy S6 Edge+ u ružičastoj boji za Kineze

Android 6.0.1 za Galaxy S6 seriju u Beta fazi

Samsung Galaxy Tab E7.0 navodno dolazi na tržište

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Nestašica fotomaski

Nestašica fotomaski nastavlja se unatoč globalnoj ekonomskoj krizi zbog velike potražnje za tom robom kineskih …