studeni 17, 2019 12:07 pm
Početna / Satelitska TV / Rai HD kanali emitovaće FTA na 13E

Rai HD kanali emitovaće FTA na 13E

Neki HD programi italijanskog javnog servisa Rai uskoro će moći da se gledaju sa satelita Eutelsat Hot Bird (13°E) bez ikakvih pristupnih kartica,preciznije rečeno emitovaće nekodirano (FTA)Sabrina Eleuteri, menadžerka Rai Com za međunarodne poslove (Rai Com S.p.A.) potvrdio je da će tokom prvog kvartala 2020. dekodirati kanali Rai 1 HD, Rai 2 HD, Rai 3 HD, Rai Storia HD i Rai News24 HD na 13°E.U isto vreme, Rai će te kanale učiniti dostupnim svim evropskim operaterima u Evropi koji su zainteresovani za distribuciju Rai kanala. Iako mogu da odluče da distribuiraju samo Rai 1 HD ili sve.Počev od druge polovine sledeće godine, ovi kanali će postepeno biti lokalizovani na različitim jezicima.

„2020. godine doći će do značajne reorganizacije Rai kanala u inostranstvu, Rai će imati još više međunarodnih emitera. Takođe ćemo bliže sarađivati sa stranim pretplatnim operaterima poput Canal + i Netflix, a kojima ćemo ponuditi ekskluzivni sadržaj u obliku originalnih produkcija poput serijala, dokumentarnih filmova ili muzičkih emisija “, rekla je Sabrina Eleuteri.Treba napomenuti da će HD kanali na italijanskom i engleskom jeziku biti na satelitu Eutelsat Hot Birdna (13°E).Rai trenutno distribuira HD verzije programa u kodiranom obliku. Neke stanice Rai mogu da emituju u klasičnoj SD rezoluciji. Zbog ograničenja prava na emitovanje, neki programi na Rai FTA programima mogu biti kodirani i dostupni samo korisnicima sa TivuSat karticama.Distribucija Rai programi za italijanske zemaljske predajnike (DVB-T) ide FTA preko satelita Eutelsat 5W (5°W) sa prijemnikom koji podržava multistream .

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Odbrojavanje: Gradnja i pad Berlinskog zida

Andrija Jovićević Premijera u subotu 9. studenoga u 21h na Viasat History Broj epizoda: 2 …