18 listopada, 2021 4:45 pm

Radio Biker – Osijek

radio bikers net

Radio Biker – Osijek

Prva specijalizirana radio postaja namijenjena motociklistima i svima koji se tako osjećaju, započela je s emitiranjem programa prije tri mjeseca u Osijeku. Zasad samo preko Internet streaminga na adresi www.radio-biker.net/news.php, bikeri mogu zaželjeti i poslušati omiljene pjesme te pročitati najnovije vijesti iz bikerskog miljea. Iako na Internet stranici treba još dosta poraditi, pozdravljamo izuzetnu volju bikera i nastojanje da i putem elektronskih medija šire svoju dobru vibru.

Začetnik ovog projekta Zoran Stjepanović – Mrvica upoznao nas je sa svojim entuzijastičnim planom. Službeni, veliki bum na hrvatskoj radio sceni, urednik Mrvica očekuje kroz nekoliko mjeseci  kada okupi nadobudnu ekipu s voljom i ljubavi prema motorima i propagiranju ovog načina življenja.

Kako ste došli na ideju pokretanja Radija Biker?

Prije tri mjeseca, na inicijativu nekoliko motorista iz osječkog moto kluba My Way, pokrenuli smo Radio Biker s ciljem da zadovoljimo apetite hrvatskih bikera. Radio je zamišljen kao internetski radio i uz pomoć prijatelja iz Danske započeli smo ovo malo čudo.

Zoran Stjepanović - Mrvica
Zoran Stjepanović – Mrvica

Kako slušatelji mogu pratiti vaš program?

Budući da nemamo frekvenciju nego samo live streaming preko Internet stranice, jako smo zadovoljni slušanošću. Javljaju nam se bikeri s područja cijele bivše Jugoslavije. Motorist su prepoznali naše planove i sve ih je više na chatu na našoj stranici. U ova tri mjeseca, preko 5600 gostiju posjetilo je stranicu našeg radija.

Kako je zamišljena produkcija programa?

Koncept radija zamišljen je na način da svaki motoristički klub jedanput tjedno ima priliku na sat vremena predstaviti  se slušateljima, iznijeti novosti vezane uz klub te najaviti susrete i događaje. Također, u tom periodu emitiramo glazbu koju su poželjeli čuti članovi toga kluba. Počeli smo s javljanjima uživo s moto susreta, a cilj nam je da se bikeri međusobno povežu i surađuju. Naši slušatelji svakodnevno mogu sms-om naručivati pjesme koje bi voljeli poslušati u našem programu.

Koliko ljudi trenutno sudjeluje u stvaranju programa?

Na Radiju Biker trenutno rade tri DJ-a koji puštaju  stranu glazbu, ali i glazbu s područja bivše Jugoslavije.

Kako će izgledati programska shema radija kada započnete producirati program punom parom?

Kroz skorije vrijeme planiramo ostvariti cjelodnevni program pun dobre glazbe, servisnih informacija i izvještaja sa susreta. Program će započeti u 6 sati ujutro emisijom Dobro jutro bikeri, vijestima i vremenskom prognozom. Popodnevni program sastojao bi se od javljanja bikera s područja bivše Jugoslavije, razgovora o susretima, najava susreta za predstojeći vikend, obavijestima klubova i slično. Večernji dio programa rezerviran je za predstavljanje moto klubova te slušaonice domaće i strane glazbe.

ekipa radia

Kakvu tehnologiju koristite za emitiranje programa?

Radio trenutno emitira uz pomoć nekoliko softvera i računala, a uskoro će slušatelji moći ulaziti direktno u eter preko skype-a te ce se moći komunicirati s cijelim svijetom.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Pomorski radio Bakar – u moru radija, samo je jedan radio more

Autor: Ana Perić Pomorski radio Bakar – u moru radija, samo je jedan radio more …

Odgovori