5 prosinca, 2021 6:25 pm

Prvi Dreambox Triple Tuner sa DVB-S2X

Autor: Andrija Jovićevi

Jedan tuner za sve vrste prijema

  Sve u jednom” je uvijek bio važan moto Dreambxo-a. Logično je da se ta ideja provode u novi Plug & Play Triple Tuner za model dreambox prijemnika DM820 HD, DM7080 HD i DM900 UltraHD. Novi Plug & Play Triple Tuner dolazi s tri ulaza: dva za DVB-S2X i jedan na DVB-C/T2. Inovativni trostruki tuner obrađuje dva ulaza paralelno, čime se osigurava optimalna fleksibilnost i raznovrsnost izbora za digitalni televizijski užitak. Novi Dreamboxov trostruki tuner će biti dostupan u trgovini od krajem travnja po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 99 eura.
Još jednom, novi Triple Tuner dolazi opremljen modernim čip-setom osigurano od Silicon Labs-a, koji nam omogućava brzo prebacivanje, kao i minimalnu potrošnju energije u paru s optimalnim performansama.
Trostruki tuner je sposoban za obradu dva različita prijema istovremeno (2 xDVB-S2X, 1 x DVB-S2X plus 1 x DVB-C ili 1 x DVB-T2). Ovo znači da vlasnici Dreamboxa mogu gledati televiziju paralelno jedan kanala i snimati drugi program u pozadini potpuno neovisno. Osim toga, uređaj može biti konfiguriran tako da će automatski odabrati jedan od tri dostupne postavke prijema signala.
Kao što je to uobičajeno kod Dreamboxes, novi Triple Tuner je spreman za akciju vrlo brzo. Sve što trebate učiniti je priključiti tunera jedinicu u predviđeni utor za tuner, pričekajte da se
Dreambox automatski prepozna uređaj i novi tuner će biti instaliran u roku od nekoliko sekundi nakon pokretanja Dreambox. Također, tri ulazna konektora tunera mogu biti povezani s jednim kabelom, čime se izbjegava  zbunjujuće mnoštvo kabela na Dreamboxovoj stražnjoj ploči. Jednostavna instalacija i maksimalna izbor televizijskih kanala – to je krilatica za novi Triple Tuner, dizajniran za Dreambox DM820 HD, DM7080 HD i DM900 UltraHD modele.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

BIKE ponovo emituje na Hot Bird 13E

Nakon nekoliko sedmica pauze, gledaoci mogu ponovo gledati besplatni BIKE kanal.U četvrtak, 11. novembra 2021. …