30 rujna, 2020 10:59 am

Prva serija iz HBO produkcije u regiji „Uspjeh“

„USPJEH“ je višeslojna drama fokusirana na snažne likove. Troje potpunih neznanaca će povezati nesretan slijed događaja, kad pokušaju pomoći žrtvi nasilja. Kako se posljedice njihovih djela počinju uvlačiti u svaki aspekt njihovih života, ti obični ljudi, različitog podrijetla, odlučuju ponovno uspostaviti kontrolu nad svojim životima. Gorka je to oda gradu Zagrebu koja donosi mračan uvid u različite strukture današnjeg društva kroz životne priče običnih ljudi koje je isto to društvo gurnulo preko ruba. Iako na prvi pogled vrlo zagrebačka, „USPJEH“ je univerzalna, slojevita priča u kojoj kroz ljubav, posao, obitelj, odanost, nesigurnost i zločin istražujemo trenutno prevladavajuće osjećaje frustracije, bespomoćnosti i pasivnosti u svakodnevnom životu običnog čovjeka u regiji i šire.

„USPJEH“ će se snimati pod redateljskom palicom Danisa Tanovića kojemu je ovo prvi puta da će se okušati u režiji serije. Danis Tanović je bosanskohercegovački redatelj, scenarist i producent koji živi i radi u Sarajevu. Režirao je nagrađivane filmove poput „Smrt u Sarajevu“, „Epizoda u životu berača željeza“, a njegov debitantski film „Ničija zemlja“ (No Man’s Land), za koji potpisuje scenarij i režiju, nagrađen je Oscarom i Zlatnim Globusom za najbolji strani film 2001.

„Već dugo vremena dobivam materijale i ponude za snimanje serija za koje mislim da su u ovom trenutku zanimljivije i inovativnije od igranih filmova, ali nijedna do sada me nije zaintrigirala. Scenarij Marjana Alčevskog je sjajno napisan i zaista se veselim sto je HBO prepoznao kvalitetu i ponudio mi suradnju.“- Danis Tanović, redatelj.

Producenti serije su  Ana Balentović (HBO Adria) i Johnathan Young (HBO Europe) dok je produkcija „USPJEHA“ povjerena produkcijskoj kući Drugi Plan.

Antony Root, Izvršni potpredsjednik programa i produkcije, HBO Europe: “USPJEH je odlično napisana drama koja zadire ispod površine suvremenog urbanog života, otkrivajući priču sloj po sloj. Oduševljeni smo što smo otkrili briljantnog mladog pisca u Marjanu, i što možemo poželjeti dobrodošlicu Danisu u HBO Europe povodom prve serije koju će režirati, a koja je ujedno i  naša prva originalna drama iz Adria regije.”

HBO Adria „First Draft“ natječaj predstavljen je u kolovozu 2016 godine na Sarajevo Film Festivalu, kao dio CineLink Drama programa, pozivajući autore da prijave svoje originalne scenarije smještene na području Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Na natječaj je prijavljeno 570 scenarija.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Super Tennis HD napušta poziciju 13E

Loše vest za ljubitelje tenisa.Italijanski FTA sportski kanal fokusiran na tenis – SuperTennis HD, posvećen …