28 siječnja, 2022 10:19 am

Program Mastercard® Start Path Global u potrazi za startupima iz Hrvatske

mastercard-start-path_1

Prijave za zimski modul programa Start Path Global 2016 otvorene do 11. listopada

Mastercard je najavio da su u okviru programa Start Path Global otvorene prijave za startupe diljem svijeta, pa tako i one iz Hrvatske. Program Mastercard Start Path Global podrazumijeva suradnju sa startupima s ciljem unaprjeđenja njihovog poslovanja, ubrzanja provedbe inovativnih rješenja i povećanja profitabilnosti.

Start Path je integralni dio šire inicijative kompanije Mastercard usmjerene na partnerstva s najboljim startupima i stvaranje novih iskustava za potrošače, poslovne partnere i financijsku industriju u cjelini.

Utemeljen 2014., Start Path je kompaniji Mastercard pružio mogućnost izravne suradnje s globalnim startupima koji razvijaju inovativna rješenja s različitih područja – od umjetne inteligencije i razgovorne trgovine do tzv. blockchaina. Otad je u program uključeno preko 90 tvrtki s 24 tržišta, a Mastercard trenutno provodi pilot-projekte ili je direktno uložio u gotovo 20 posto tih tvrtki.

U POTRAZI ZA LOKALNIM STARTUPIMA

mastercard-start-path_2Start Path je u Europi zabilježio uspjehe te intenzivira potragu u lokalnoj startup zajednici. Cilj programa je okupiti inovativna rješenja i potaknuti uspjeh mladih tvrtki koje rade na trgovinskim rješenjima nove generacije. Tako će ovaj šestomjesečni, virtualni program pomoći startupima iz regije u prevladavanju poslovnih izazova i upoznati ih s novim mogućnostima diljem svijeta.

Start Path inače surađuje s irskim startupom ClubApp koji sportskim klubovima u Ujedinjenom Kraljevstvu pruža platformu za dijeljenje informacija o utakmicama uživo, ujedno generira sportske statistike, a integrirao je i Qkr!Masterpass tehnologijom pa članovi mogu platiti članarinu za sportske klubove ili kupiti brendiranu robu preko aplikacije. Rainbird, sa sjedištem u Norwichu, trenutno radi na stvaranju virtualnog asistenta koji se temelji na umjetnoj inteligenciji s ciljem povećanja učinkovitosti u dijeljenju znanja i procesu donošenja odluka u loyalty prodajnom timu kompanije Mastercard u Ujedinjenom Kraljevstvu. DoPayDigiSEqEverledger i Universal Basket u suradnji sa Start Pathom rade na identificiranju područja za rast, potencijalnih partnerstava i planova integracije u kompaniji Mastercard, ali i izvan nje.

KAKO SE PRIJAVITI

  1. prijavu treba predati na https://www.f6s.com/mastercardstartpathwinter2016/ do 11. listopada 2016. u 18 sati
  2. prijavitelj će emailom primiti potvrdu
  • neke će kompanije izravno kontaktirati tim programa Start Path za detalje o prijavi
  1. tim programa Start Path će pozvati 12 kompanija na tzv. Pitch Day u Miamiju 30. studenog i 1. prosinca 2016.
  • Pitch Day je prilika za uključivanje u program, ali i upoznavanje velikih kompanija koje su partneri projekta
  1. između pet i sedam kompanija će dobiti ponudu za uključivanje u program
  2. program će službeno početi u siječnju 2017.

Bit će organizirana tri termina u kojima će zainteresirani moći dobiti više detalja o procesu prijave:

  • chat na Twitteru u petak, 30. rujna u 3.30 sati – pratite @MAStartPath & #StartPathGlobal za pitanja i odgovore s predstavnicima startupa uključenih u program
  • webinari u četvrtak, 6. listopada u 9.30 i 17.30 sati – za registraciju posjetite https://startpathglobal.youcanbook.me/

Uredila: Marina Barić

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Laurent T / Shutterstock

Tehnologije o kojima se najviše raspravlja na Internetu

Andrija Jovićević Tehnologija se razvija velikom brzinom i nova grupa tehnologija će revolucionirati način na …