24 listopada, 2021 5:56 pm

Profesionalni digitalni Panasonic HC-X1 kamkorder u prodaji!

 

Koncem prosinca neka tržišta srednje i istočne Europe bit će obogaćena dostupnošću novog Panasonicovog HC-X1 kamkordera. Ovaj izvrstan uređaj omogućuje korisnicima snimanje u 4 K formatu na brzini od 60p/50p.

Posljednji Panasonicov proizvod u kategoriji kamkordera dizajniran je za profesionalce. Uređaj je opremljen 24-milimetarskim objektivom (20x zoom) i 1-inčnim senzorom. Ove sjajne karakteristike učinile su ovaj kamkorder idealnim rješenjem za sve one koje se bave videografijom.

Kamkorder HC-X1 opremljen je nedavno razvijenim LEICA DICOMAR 4K objektivom koji se odlikuje brzim 20x optičkim zoomom i iznimno širokim (24mm – 480mm) kutom snimanja koji omogućuje izvanredno telefotografiranje.

Objektiv radi u kombinaciji s velikim 1-inčnim MOS senzorom (9.46 megapiksela u formatu 4K 24p / 8.79 megapikslea u formatu UHD/FHD). Riječ je o prvom ovakvom rješenju na svijetu u kontekstu kamkordera s integriranim objektivima i upravo zbog toga uređaj isporučuje iznimnu kvalitetu snimaka i iznimnu senzitivnost u svim situacijama.

HC-X1 je dizajniran sa ciljem da zadovolji potrebe profesionalnih korisnika te nudi raznovrstan skup opcija i dizajnerskih rješenja koje u potpunosti pojednostavljuju proces snimanja. Tijelo objektiva posjeduje trostruki prsten za ručno podešavanje zooma, oštrine i otvora blende. Uređajem se upravlja putem 13 tipaka, od kojih se 9 nalazi na tijelu uređaja,  a 4 na LCD panelu. Korisnik ima mogućnost programiranja tipaka na način da svakom odredi funkciju koju želi i tako ostvari brz pristup željenim opcijama. Zahvaljujući ovoj mogućnosti, upravljanje uređajem postaje još lakše i jednostavnije.

Ne samo da uređaj isporučuje snimke visoke kvalitete, već isto vrijedi i za snimanje zvuka koje zadovoljava i najviše produkcijske standarde. Kamkorder je opremljen dvokanalnim XLR audio ulazom za eksterne mikrofone ili linijsko snimanje s fantomskim napajanjem napona +48V.  Kamkorder snima audio zapise visoke kvalitete na dva kanala koristeći 16-bitni linearni PCM (MOV/MP4) ili Dolby Digital (AVCHD) sustave. Opcionalni bežični način rada (AJ-WM50/AJ.WM30) omogućuje upravljanje uređajem putem iPada. Aplikacija AG ROP omogućuje podešavanje parametara, upravljanje objektivom itd.

Paleta ostalih funkcija:

  • Dva utora za SD kartice koji omogućuju simultano ili produženo snimanje.
  • Podešavanje funkcija slike ovisno o vrsti emitiranja, kao npr. zasebna korekcija  boje u 16 osi, 8 različitih funkcija podešavanja game i korekcija informacija boje.
  • LCD ekran i elektroničko tražilo za jednostavno snimanje s, primjerice, ugrađenim zebrastim uzorkom, indikacije razine signala ili prikaza slike.

Cijena novog kamkordera iznosi 3.199 eura.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Lenco L-92WA L-3089 gramofoni

    Povodom 75. obljetnice, Švicarska tvrtka Lenco je predstavila dva nova modela gramofona, te …