5 prosinca, 2021 5:17 pm

Profesionalna kvaliteta u vašem džepu

Sony

DSC_RX100M3

Profesionalna kvaliteta u vašem džepu

 

Cyber-shot™ RX100 III sa širim i svjetlijim ugrađenim tražilom u kompaktnom tijelu donosi još jaču snagu snimanja

  • Svijetao, širokokutni objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* od 24-70mm s otvorom blende F1.8-2.8
  • Jasno OLED Tru-Finder™ pomično tražilo sa ZEISS® T* premazom
  • Exmor R™ CMOS senzor vrste 1.0, s 20.1 pozadinski osvijetljenih efektivnih megapiksela i snažnim BIONZ X procesorom
  • 50 Mbps high bit-rate Full HD filmovi s XAVC S potporom
  • LCD s mogućnošću nagibanja za jednostavnije selfije
  • 4K still image output
  • Unaprijeđene ručne kontrole i nova tipka za podešavanje
  • Podrška za PlayMemories Camera aplikacije

Obitelj Cyber-shot™ RX100, omiljena među fotografima koji cijene ozbiljno fotografiranje i visoku prenosivost, dobila je zanimljiv dodatak.

Izrađen od čvrstog, lako prenosivog aluminija zbog male težine i izgleda, Cyber​​-shot ™ RX100 III nastavlja graditi hvaljeni ugled svojih prethodnika. Unaprijeđeni objektiv i brz procesor za obradu slika nadopunjeni su pomičnim OLED Tru-Finder ™ tražilom sa Zeiss ® T* premazom, poboljšanim značajkama za snimanje i 180 stupnjeva nagibnim LCD-om koji su sada upakirani u elegantan fotoaparat džepne veličine s fiksnim objektivom.

RX100III_Front

Svjetliji i širi nego prije ZEISS® Vario-Sonnar T* od 24-70mm s otvorom blende F1.8-2.8 hvata sve, od prostranih krajolika do profinjenih portreta. Zahvaljujući velikom F2.8 maksimalnom otvoru blende na svom telefoto kraju, subjekti se na glatkoj površini ističu potpuno oštro. Impresivna snaga objektiva da prikupi svjetlost također omogućuje veće brzine zatvarača kako bi se uhvatili subjekti u pokretu. Ugrađen u 3-stop (1/8) Neutral Density filter daje još više kreativne fleksibilnosti pri fotografiranju sunčanih eksterijera ili namjerno-zamućenih fotografija vode koja teče.

Još jedan željno očekivani dodatak Cyber-shot™ RX100 III je njegovo OLED Tru-Finder™ tražilo koje donosi svijetao i izrazito detaljan prikaz kroz kameru bez odvajanja oka od tražila. Optička površina tražila uključuje ZEISS® T* premaz koji smanjuje refleksiju te pruža izvanrednu kvalitetu od ruba do ruba snimke. Tu je i praktičan senzor za oči koji automatski prebacuje između tražila i zaslona monitora

Od detaljnih statičnih fotografija do živih Full HD videozapisa – sve je jasno zahvaljujući novom Exmor R™ CMOS senzoru vrste 1.0, s 20.1 pozadinski osvijetljenih efektivnih megapiksela. Daleko veći od senzora u običnim kompaktnim fotoaparatima, ovaj senzor je ključ za fotografiranje atraktivnih fotografija i snimanje videozapisa s prekrasnim pozadinskim efektima defokusiranja.

RX100III_Skelton

Nudeći izvrsnu osjetljivost na pri slaboj svjetlosti i nisku razinu buke, senzor je nadograđen najnovijom Sony-jevom generacijom BIONZ X procesora. Tri puta brži od svog prethodnika, ovaj procesor podupire tehnologiju za detaljnu reprodukciju prirodnih, finih tekstura i tehnologiju za smanjenje difrakcije koja rezultira poboljšanom kvalitetom otvora blende i smanjenjem šuma koji omogućuju bistrinu slike čak i u zamagljenim i noćnim uvjetima.

Brzi BIONZ X procesor također podupire nove uzbudljive video mogućnosti. Cyber-shot™ prvo RX100 III od sada podržava efikasni XAVC S format. Baziran na profesionalnom XAVC standardu, ovaj fotoaparat snima očaravajuće Full HD video zapise do 50 Mbps uz minimalnu buku – čak i scene u pokretu. Želite uhvatiti svaku nijansu golf udarca, teniskog servisa ili skoka u baletu? HD zapisi mogu se snimiti pri 100 fps[i] u XAVC S modu što će omogućiti glatku usporenu ponovljenu snimku preko aplikacije kao što je Sony-jev PlayMemories Home.

Video snimke je čak i veći užitak gledati s inteligentnim aktivnim modom koji minimizira efekte trešnje fotoaparata. Tehnologija analize okvira i 5-osna stabilizacija koji osiguravaju mirniju sliku čak i kada ste u pokretu, po prvi puta su kombinirani u RX100 seriji

Novi 4K still image izlaz omogućava pregledavanje fotografija na 4K televizorima. Fotografije visoke rezolucije mogu se prenijeti kroz HDMI ili Wi-Fi uz pomoć Triluminos Colour® koji osigurava raskošne nijanse i teksture na kompatibilnim BRAVIA TV modelima.

Unatoč njegovoj smanjenoj veličini ovaj fotoaparat nasljeđuje nekoliko filmskih funkcija viđenih na Sony profesionalnim kamerama. Tu je čisti HDMI izlaz, koji omogućava pohranjivanje Full HD snimki na vanjski snimač. “Zebra” uzorci na LCD zaslonu i tražilo pomažu u otkrivanju najsvjetlijih područja na prizoru, dok dual video snimanje istovremeno pohranjuje male mp4 datoteke uz bok AVCHD / XAVC S datotekama vrhunske kvalitete.

Fanovi selfija će jedva dočekati zglobni Xtra Fine LCD zaslon tipa 3.0 koji se od sada okreće do 180 stupnjeva zbog lakšeg fotografiranja iz udaljenosti ruke, ali i zbog lakšeg fotografiranja s viših ili nižih pozicija.

PlayMemories aplikacije koje su ostvarile debi u obitelji RX100 pojačat će fotografsko iskustvo kroz brojne besplatne i plaćene aplikacije dok će se fotografije poboljšati uz izbor kreativnih efekata i filtra, pomoćnih programa i integrirano NFC/WiFi povezivanje koje omogućuje jednostavno korisničko iskustvo.

Entuzijasti će znati cijeniti funkcije unaprijeđenih ručnih kontrola koje će im pomoći izraditi savršenu fotografiju. Funkcije se mogu dodijeliti preko novog kotačića za ručnu kontrolu kako bi se zadovoljio svačiji individualni stil fotografiranja. Kontrolni prsten i funkcijska tipka također su prilagođeni za jednostavan pristup često korištenim postavkama.

DSC_RX100M3_Lifestyle

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Canon predstavlja kompaktni filmski servo objektiv

Canon predstavlja CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S, novi filmski objektiv iz serije Cinema EOS …