20 listopada, 2021 9:22 am

Prodata bugarska platforma Bulsatcom

Prodata bugarska platforma Bulsatcom -2832555882

Najveći bugarski operater pretplatne televizije Bulsatcom ima novog vlasnika.Novi vlasnik postao je Spas Rusev.Investitori žele prodati Bulsatcom, jer fondovi pokušavaju naplatiti svoja potraživanja  za 1-2 godine.Rusev je podneo najveću ponudu od 120-130 miliona evra,dok je njegov jedini rival bio   – vlasnik Telenor Bugarske, PPF Group. Obe ponude imale su sličnu vrednost, pobednik je izabran zbog uslova brzine uplate iznosa.Do prodaje dolazi nakon što su deoničari, nekoliko fondova i banaka  odlučili napustiti kompaniju. Ulagači Bulsatcoma su BlackRock i Blantyre Capital, Bugarska razvojna banka, Evropska banka za obnovu i razvoj, Integralni fond i izvršni direktor Bulsatcoma Plamen Genchev.

Sa najboljom ponudom, Spas Rusev uskoro će imati najvećeg televizijskog emitera u zemlji sa približno 650.000 pretplatnika i još 170.000 korisnika fiksnog interneta i 1.300 zaposlenih. Kompanija je prijavila prodaju od 163 miliona leva u 2020. u poređenju sa 193 miliona leva godinu dana ranije sa gubitkom od 22,6 miliona leva (131 milion leva u 2019.). Kratkoročni dugovi prema bankama i fondovima iznose 152 miliona leva.Kompanija je poslednjih godina prošla kroz finansijsko restrukturiranje zbog velikih dugova, a investitori su nakon toga izabrali novog izvršnog direktora, čiji je zadatak bio popraviti ekonomiju i zaustaviti odliv pretplatnika. Između ostalog, pokrenute su nove usluge i kanali te se vratio HBO.Platforma Bulsatcom koristi satelit Hellas Sat 3 (39°E)koristi sisteme zaštite BulCrypt, Conax i Nagra MA.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Turski kanal Lider TV uskoro na satelitu Turksat 42E

Regionalna televizijska stanica Lider TV iz Turske uskoro počinje emitovati za  Evropu u zapadnom snopu …