29 rujna, 2023 9:07 am

PREGLED ISPITIVANJA ISKUSTVA: LG OLED PREMA ALPHA 9 PROCESORU

Šest godina nakon što je LG uveo OLED tehnologiju na tržište kućne zabave, OLED televizori tvrtke i dalje se izdvajaju od strane stručnjaka za pružanje najbolje dostupne kvalitete slike

Što je Hi-Fi ?, To je popularna britanska tehnološka publikacija koja je  odabrala LG 55-inčni i 65-inčni OLED AI ThinQ televizore (modeli 55C8 i 65C8) kao najbolje u svojim veličinama, pohvalivši i za “fantastično prirodne slike” koje oni mogu proizvesti.

U međuvremenu, CNET dodijelio je LG OLED C8P svoj Best Picture Quality TV za 2018. , komentirajući da “pruža savršenu razinu crne boje, široke kutove gledanja, točnu boju i sjajnu sliku “. Forbes, u partnerstvu s Rtings.com, pouzdanog web mjesta za recenzije proizvoda, rekao je da je LG najbolji OLED televizor 2018 godine za “savršene crne” i slike koje su ostale točne, čak i kad su bile pregledane pod kutom.

Teško kao što možda vjerujete, ploča televizora samo je dio priče. Današnji televizori s ravnim zaslonom zapravo su računala, koja zahtijevaju ogromnu procesorsku snagu da se digitalni signal prenosi s druge strane svijeta i pretvori u sliku koja se može vidjeti i uživati. I kao i sva računala, uključen je mikroprocesor.

LG-ov novi alfa 9 (α9 Gen 2) inteligentni procesor poboljšava jedinstvenu OLED tehnologiju zaslona tvrtke da pruži slike koje su vjernije u životu nego ikad, stvarajući nevjerojatno bogate boje, oštrinu i dubinu. Element jezgre inovativnog α9 Gen 2 je njegov proces uklanjanja šuma u četiri koraka – to je dvostruko više koraka nego što se primjenjuju u uobičajenim tehnikama poboljšanja slike.

Ovaj napredni algoritam omogućuje veću finoću u smanjenju šuma, povećavajući jasnoću slika minimizirajući zbunjujući artefakti i omogućujući glatko prikazivanje gradacija. Procesor nadograđuje i druge elemente koji pridonose nevjerojatno realnim slikama, kao što su oštrina, omjer kontrasta i vjernost boja.

Kako bi dodatno pojačali vizualne performanse, napredni procesori potaknuli bi da boje izgledaju bliže nego ikad do stvarne. I poboljšani algoritam korekcije boja koristi više od sedam puta referentne koordinate boja prethodnih verzija kako bi se osiguralo slike koje su iznimno prirodne i živopisne.

Α9 Gen 2 je spreman za podršku sljedećoj generaciji visokofrekvencijskog sadržaja (HFR), čija je zapanjujuća 120 sličica u sekundi (fps). Viši fps znači bolji prikaz brzog djelovanja uz osjetno glatko kretanje i bolju jasnoću slike – savršeno za gledanje sportova ili najnovije akcijske blockbustere. S impresivnim novim procesorom slika na ploči, 2019 LG OLED televizori pružit će istinski neusporediv doživljaj gledanja.

LG neprestano nastoji potisnuti omotnicu, α9 Gen 2 procesor je glavni primjer pogona tvrtke za isporuku televizora bez peer-a.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

NEWAURO i WOWOW najavljuju binauralni streaming za emitiranje putem slušalica

NewAuro B.V. i WOWOW Inc. najavljuju svoju suradnju u pružanju podrške AURO-3D® tehnologiji za satelitsko/TV …