6 srpnja, 2022 9:24 pm

Predavanja na 14. Advanced Technology Daysima

 Program 14. Advanced Technology Daysa se finalizira pa je programski odbor već odabrao 40 nominiranih predavanja koja će se naći u rasporedu konferencije 5. i 6. prosinca 2018. u dvoranama zagrebačkog Plaza Event Centra. Predavanja su podijeljena u tri ključna smjera (DevOps, Umjetna inteligencija i IoT i Poslovni IT), a primarno će se baviti Microsoft tehnologijama, buzzword temama u svijetu tehnologije te iskustvima iz prakse. Očekuje se sudjelovanje više od 500 pripadnika domaće IT zajednice.

Nakon što je 1. listopada završen nominacijski proces, programski odbor započeo je evaluaciju velikog broja pristiglih nominacija. Za sada je već odabrao 40 predavanja koja će biti uvrštena u konferencijski program, a mogu se pogledati ovdje. Ukupno se na konferenciji očekuje 60-ak predavanja tijekom dva dana, a raspored će biti objavljen do kraja listopada.

Značajan broj konferencijskih predavanja bit će posvećen Azureu, a dva predavanja na tu temu održat će Alan Debijađi, suosnivač Unitflyja. Tijekom predavanja Podijeli pa vladaj sa Azure Batchom predstavit će mogućnosti Azure Batcha na primjeru zanimljivog tehničko – poslovnog problema te istaknuti prednosti clouda i tehnologije. Predavanje Kako „dobiti“ na Lotu uz Azure Data Factory v2 sudionike će upoznati s pristupačnim i prilagodljivim Azure alatom za prikupljanje i obradu podataka iz različitih izvora. Mustafa Toroman, sistem inženjer iz Authority Partnersa, također će održati dva predavanja. Na prvom predavanju, Azure DevOps za sistemske inženjere i administratore, dat će pogled na DevOps tehnologiju na Azureu iz sistemaškog kuta. Saša Kranjac i Toroman tijekom zajedničkog predavanja Red Team VS Blue Team in Microsoft Cloud demonstrirat će moderne sigurnosne izazove i iz perspektive napadača i iz perspektive tima koji zaustavlja prijetnje i prije nego što se dogode. Kranjac će se baviti i temom monitoringa i dijagnostike problema u Azureu tijekom predavanja pod nazivom Azure Network Watcher – Dijagnostika za oblak. Igor Rončević, softverski arhitekt u austrijskom AVL-u, održat će predavanje Achieving Change – From Software Sheep to Software Craftsmanship. To su tek neka od vrhunskih predavanja koja ove godine očekuju hrvatske IT stručnjake, a predstavnici domaće IT zajednice koji organiziraju konferenciju već dobivaju izuzetno pozitivne komentare vezano uz kvalitetu i razinu predavanja.

Online prijave otvorene su do 4. prosinca u 12:00.

Uredio: Andrija Jovićević

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TikTok možda uvede pretplatu?

Poznata aplikacija za kratke video klipove TikTok je potvrdila da testira podršku za pretplatu .Time …