23 siječnja, 2022 3:54 am

Potvrđena prodaja Digitürka

Digitürk

Vodeća Turska DTH platforma Digitürk je kupljena od beIN Media Group za još nepoznatu svotu. Potvrda dogovora prodaje, koja se pripremala prethodnih nekoliko mjeseci, napokon je obavljena u ponedjeljak, 13. srpnja na temelju njega, Qatarska tvrtka stekla udjele i drži Cukurova Holding sa (53%) i US’s Providence Equity Partners (47%). Prodaja i dalje zahtijevaja niz administrativnih odobrenja i ispunjavanje različitih uvjeta prije nego što završi. To, kažu neka lokalna izvješća, koja govore da bi mogla potrajati nekoliko mjeseci.

Digitürk ima preko 2,27 milijuna pretplatnika u Turskoj u prvom kvartalu ove godine. On drži unosna prava za emitiranje na vodeće turske nogometne lige do kraja sezone 2016/17. U međuvremenu, imovina beIN Media Group uključuju također i Al Jazeeru. U prethodnim izvješćima, vjerovalo se da će beIN Media Group platiti između bilijun dolara i 1,2 milijarde dolara za Digitürk.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TVM Internacional(Mozambik) startovao FTA na 9E

Mozambička javna televizija pokrenula je satelitsko emitovanje za Evropu u Ku opsegu. Stanica TVM Internacional počela je …