24 listopada, 2021 4:54 pm

Polsat TV ubrzala razmjenu video-sadrzaja

polsat1

Primjena IBM cloud tehnologije Aspera

IBM je objavio da je televizijska kuća Telewizja Polsat odabrala cloud rješenje IBM Aspera kao platformu kojom će poboljšati razmjenu video sadržaja s lokalnim produkcijskim tvrtkama i globalnim dopisnicima. Rješenje IBM Aspera zamijenilo je starije, sporije i manje učinkovite tehnologije zapisa i prijenosa video-sadržaja, tehnologije kao što su magnetne vrpce, tvrdi diskovi i DVD.

Tvrtka Telewizja Polsat osnovana je 1992. godine i najveća je komercijalna televizijska kuća u Poljskoj. Proizvodi više od trideset programa i u vlasništvu je konglomerata Cyfrowy Polsat Group, najvećeg medijsko-telekomunikacijskog konglomerata u Poljskoj. Telewizja Polsat surađuje s četrdesetak poljskih producentskih kuća i proizvođača sadržaja, koji joj isporučuju serije i filmove u posebnom HD formatu video-zapisa. Uz to, Telewizja Polsat usko surađuje i sa svjetskim proizvođačima informativnog i sportskog sadržaja koji joj svakodnevno dostavljaju izvještaje s raznih mjesta diljem svijeta.

Sat televizijskog sadržaja sastoji se prosječno od 25GB podataka, što znači da televizijska kuća Polsat razmjenjuje dvanaest terabajta video-zapisa, svakog mjeseca. Do sada su se ti sadržaji isporučivali na vanjskim medijima – tehnologijama kao što su magnetne vrpce, tvrdi i DVD diskovi, ili su se prenosili putem FTP protokola Internetom.

Nakon što je Telewizja Polsat prešla na sustav prijenosa sadržaja bez magnetnih vrpci, utvrđeno je da su im stare metode neučinkovite, da traže previše manualnog rada i zahtijevaju previše ljudi. Uz to, stare metode prijema i pohrane video-sadržaja postale su nepraktične i zbog sve veće količine digitalnih medija koje je trebalo negdje smjestiti, kao i zbog  širenja suradnje sa sve većim brojem producentskih kuća i ostalih novih dobavljača sadržaja.


Vezane vijesti:

Svjetski Dan Televizije, MSU-Zagreb od 21. – 23.11.2016

Ultra HD TV satelitski programi – POPIS besplatnih programa

Satelitska antena daje najveći broj nekodiranih HD programa– POPIS besplatnih programa

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Turski kanal Lider TV uskoro na satelitu Turksat 42E

Regionalna televizijska stanica Lider TV iz Turske uskoro počinje emitovati za  Evropu u zapadnom snopu …