siječanj 26, 2020 4:38 am
Početna / IPTV/Kabel / Policija ugasila novog piratskog TV providera, troje uhapšenih

Policija ugasila novog piratskog TV providera, troje uhapšenih

Policija je u Poljskoj nakon dugogodišnjeg praćenja zaustavila piratskog TV providera koji je prodavao uslugu i uhitio trojicu muškaraca u dobi od 30, 42 i 57 godina. Vlasti kažu da je pružatelj usluge najprije ponudio besplatne račune, a zatim premjestio korisnike na pakete pretplate koje su generirale oko 840.000 eura. Zaplijenjeno je desetak računala, devet poslužitelja, dekodera i više od 60 uređaja za pohranu.

Budući da cijene službenih višekanalnih kablovskih i satelitskih paketa i dalje rastu, neovlašteni pružatelji streaming TV-a pružaju zanimljivu alternativu onima koji zahtijevaju najveći izbor kanala po sniženoj cijeni.  Danas donosi vijest o još jednom piratskom napadu, ovaj put u gradu Lublinu, u Poljskoj.

Izjava iz provincijskog policijskog središta otkriva da su časnici jedinica za cyber kriminal i gospodarski kriminal proveli istragu pod nadzorom Tužilaštva okružnog područja u Lublinu. Pretražene su lokacije u tri pokrajine – Dolnośląskie, Zachodniopomorskie i Wielkopolskie.

Prema riječima tužitelja, operatori web stranice ilegalno su emitirali većinu svih dostupnih televizijskih kanala na lokalnoj razini, uključujući digitalnu televiziju i državnu televiziju. Više od 160 kanala isporučeno je putem web stranice bez dopuštenja. Korisnici su u početku dobili besplatan pristup trenutačno neimenovanoj usluzi, ali su potaknuti da se pretplate na premium paket.

“Sredstva dobivena tim postupkom uložena su u daljnji razvoj kriminalne djelatnosti i stranih i Poljskih tvrtki, od kojih su [osumnjičeni] bili vlasnici”, navodi se u policijskoj izjavi. Lokalna izvješća ukazuju da su trojica muškaraca, u dobi od 30, 42 i 57 godine, uhićena i dovedena u tužiteljstvo. Tamo su se suočili s optužbama da ilegalno distribuiraju platnu televiziju i koriste prihod kao stalni izvor prihoda. “Procjenjujemo da su osumnjičeni mogli iskoristiti gotovo 3,5 milijuna zlota [840.663 eura] putem ilegalne prakse”, dodaje policija.

Izvor: LINK

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TRT u partnerstvu sa BH Telecom

TRT Arabi je osigurao saradnju sa IPTV mrežom BH Telecom. Emitovanje na kanalu 11 , …