4 lipnja, 2023 2:17 am

Pokretanje mobilne aplikacije Freeview u siječnju

Freeview je otkrio da će 22. siječnja 2019. pokrenuti svoju novu mobilnu aplikaciju.  Objavljeno je  tijekom  godišnjeg festivala platforme Outside the Box u BAFTA-i.

Kroz aplikaciju za iOS, gledatelji će moći strimati kanale uživo s BBC-a, ITV-a i Channel  4 te pristupiti sadržaju na zahtjev putem BBC iPlayera, ITV Huba, All 4, My5 i UKTV Play. Daljnji programi i streamovi uživo bit će dodani u dogledno vrijeme. Kao i kod svih Freeview proizvoda, aplikacija je potpuno besplatna bez naknade za preuzimanje i bez pretplate. Verzija Androida bit će početkom 2019.
Aplikacija će označiti prvi put da će gledatelji moći gledati uživo Freeview programe bez pristupa vanjskoj anteni.

Nova usluga omogućena je  kroz suradnju digitalnih britanskih i Freeviewovih zajedničkih dioničara, BBC-a, ITV-a, Channel 4-a i Arqive, koji je vodio izgradnju softvera. Digital UK, koji vodi prema specifikaciji proizvoda i tehničkom razvoju, djeluje ruku pod ruku s Freeviewom na aplikaciji.

Jonathan Thompson, izvršni direktor tvrtke Digital UK, izjavio je: “U sve fragmentiranijem medijskom krajoliku, nova mobilna aplikacija Freeview izvrstan je primjer suradnje televizije i industrije u akciji. Danas gledatelji imaju  pristup njihovim omiljenim emisijama kada i gdje žele, a nova aplikacija pruža sveobuhvatno iskustvo koje potrošači očekuju od pružatelja TV usluga. Najbolji od besplatnog sadržaja, javne službe i komercijalne usluge, stavljamo na jedno mjesto na mobilnom uređaju, baš kao što imamo na TV-u,. “

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Hisense predstavlja A85K OLED, UXKQ miniLED LCD i druge serije televizora

Uz globalnu liniju najavljenu u siječnju, Hisense je nedavno predstavio svoju ponudu za Europu za …