19 svibnja, 2022 4:45 pm

Platforma Bulastcom pred bankrotom

Borba za kontrolu nad Bulsatcom dovela je do rizika od bankrota najvećeg provajdera plaćene satelitske televizije u Bugarskoj. Letos su akcionari i poverioci proglasili su Spasa Ruseva kao povlašćenog kupca sa ponudom većom od 120 miliona evra . Međutim, suosnivač kompanije i manjinski deoničar Plamen Genchev kaže da je njegova opcija da povrati kontrolu nezakonito zanemarena i da sada pokušava zaustaviti dogovor vodeći arbitražni slučaj u Londonu i bankrot u Sofiji.Uskoro bi mogao uslediti stečaj. Međutim, sadašnji vlasnici i kreditori DTH platforme pokrenuli su novu proceduru prikupljanja kapitala, koja se očekuje u roku od nedelju dana. 

Grupa međunarodnih investitora koju predstavljaju Evropska banka za obnovu i razvoj , BlackRock , Blantyre Capital i Integral Venture Partners odlučila je da svoje poverenje u upravljanje i uspeh Bulsatcoma pokaže dokapitalizacijom kompanije, što bi trebalo da neutrališe sve teorije o nestabilnosti kompanije. Bulsatcom je počeo sa emitovanjem 2003. preko satelita Hellas Sat na 39°E . Bio je prvi operater DVB-S standarda u Bugarskoj. Platforma  svoje kanale kodira u sistemima zaštite: BulCrypt, Conax i Nagra MA . U početku je koristila Irdeto 2 i Griffin.

 

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Ugašen kanal Disney Channel Türkiye

Gledaoci u Turskoj više ne mogu da gledaju kanal  Disney Channel Türkiye .Ova tv  stanica …