4 lipnja, 2023 1:50 am

Piratstvo sprječava rast payTV-a

Autor: Andrija Jovićević

Italija traži nove mjere za borbu protiv piratstva. Fenomen koji je preuzeo ogromne dimenzije i koji onemogućava rast sektora pay-TV. Namjera je provesti mjere uvedene u Velikoj Britaniji kao što su blokiranje ilegalnih poslužitelja tijekom nogometnih utakmica, jer je Italija do sada djelovala samo protiv web stranica i aplikacija, piše Daily Corriere della Sera. Na taj način, pirati više ne bi mogli koristiti poslužitelje koji sadrže i legitiman sadržaj, čineći složenijim istraživanjima i omogućujući im da steknu vremena.

Tijekom prvih 10 tjedana Serie A, preseljeno je i blokirano 18.000 ilegalnih streaminga, što raste u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Na kraju prethodne nogometne sezone bilo je ukupno 65.000 ilegalnih streamova. Od početka praćenja tijekom sezone 2011-2012, nelegalne streaminzi su se učetverostručile, a mehanizam se razvio od jednostavnih izravnih veza. Od posebne je važnosti bum piratskih IPTV usluga, fenomen koji je eksplodirao. Prema nekim procjenama, u Italiji je oko 800.000 ilegalnih IPTV korisnika.

Nedavno je Guardia di Finanza (Financial Police) otkrila mrežu u Lecce koja je ponudila sveobuhvatne pretplate na 10 € mjesečno na svim platformama. Korisnici ilegalnih IPTV usluga u Italiji riskiraju kazne od 2.500 do 25.000 eura i kazne od šest mjeseci do tri godine zatvora.

Izvor: Daily Corriere della Sera

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Povećan besplatan HBO Max paket

Warner Media i Apple su sklopili dogovor kojim će postojećim HBO korisnicima koji se prijave …