18 siječnja, 2021 5:44 pm

Philipsov Adobe RGB monitor dizajniran za profesionalce

Philips 272P4A_1

Philipsov Adobe RGB monitor dizajniran za profesionalce

  • 27-inčni ekran s PerfectKolor tehnologijom kalibriran za Adobe RGB format
  • Precizne boje tijekom cijelog radnog procesa
  • Precizna, visoka rezolucija slike zahvaljujući bojama od 10 bita, SmartUniformity i Philipsovoj Flicker-Free tehnologiji

MMD, vodeća tehnološka tvrtka i brand licencirani partner za Philipsove monitore najavljuje novi 27-inčni IPS-AHVA monitor s tvornički kalibriranom bojom preko Adobe RGB zadanog prostora boja. Uz široku paletu Adobe RGB tehnologije, novi Philipsov monitor može reproducirati više od milijardu boja čime se osigurava preciznost boja tijekom cijelog radnog procesa i odgovara svim zahtjevima profesionalnih korisnika.

272P4A_5Kada se radi o grafičkom dizajnu, geofizičkim istraživanjima, digitalnoj pripremi za tisak i post produkciji, nema mjesta za nejasnu reprodukciju boja jer su ravnomjernost i preciznost ključni faktori u obavljanju poslova u navedenim sektorima. “Držanje do standarda boja je kao govorenje istog jezika”, izjavio je Thomas Schade, potpredsjednik EMEA u MMD-u. “Profesionalni korisnik treba biti siguran da njegov zaslon govori istim jezikom boja na svim uređajima u svakoj fazi rada. Zato novi LCD Philipsov monitor u svakom trenutku nesicrpno renderira čiste i živopisne boje.”

PerfectKolor
Kalibriran za precizno renderiranje boja na monitoru, 272P4APJKHB podržava 99% Adobe RGB i 100% sRGB zadanog prostora boja, eliminirajući proces usporedbe boja na više uređaja. Štoviše, s podešavanjem šest osi, PerfectKolor omogućuje fini prikaz boja podešen prema najpreciznijim zahtjevima.

Dubina boja od 10 bita
Koristeći 10 bita kako bi se vjerno očitala svaka boja, novi 27-inčni monitor može istvremeno prikazati više od milijardu boja s finim nijansama koje ne razaznaje ljudsko oko. Rezultat toga su precizne i autentične slike, bez vidljivih prijelaza ili netočne reprodukcije boja

SmartUniformity
Promjene u svjetlini i boji na različitim dijelovima ekrana uobičajene su za LCD monitore. Omogućavanjem Philipsove značajke SmartUniformity, prikaz se automatski prilagođava kako bi se poboljšala navedena odstupanja čime se ostvaruje 95 posto ujednačenosti zaslona što je više od prosječne izmjerene ujednačenosti na LCD ekranima. To je od velikog značaja za aplikacije kojima je dosljednost i vjernost boja ključni faktor u svakoj fazi rada kao što su fotografije i znanstveni prikazi.

272P4A_3Flicker-Free tehnologija
Zbog načina upravljanja svjetlinom na ekranima s LED pozadinskim osvjetljenjem, korisnici ponekad mogu doživjeti treperenje slike. Kada se tome pridoda rad na aplikacijama koje su bogate detaljima, umor očiju je neizbježan. Philipsova Flicker-Free tehnologija inovativno je rješenje za reguliranje osvjetljenja i smanjenja treperenja slike kako bi gledatelji imali ugodnije iskustvo rada na računalu.

Uz napredne karakteristike renderiranja boja, novi IPS-AHVA zaslon također je dizajniran za suočavanje s izazovima svakodnevnog uredskog posla. Tome ide u prilog prisutnost web kamere i zvučnika, čista Quad HD slika u 2560×1440 ili 2560×1080 rezoluciji, ekstra širok kut gledanja iz gotovo bilo koje perspektive i ergonomski SmartErgoBase. Dodatna pogodnost je Philipsov zaslon MultiView u ultra visokoj rezoluciji preko kojega korisnici mogu doživjeti svijet prepun mogućnosti povezivanja u uredu ili kod kuće i uživati u više izvora sadržaja na jednom zaslonu. Tako se mogu uživo pratiti video vijesti u malom prozoru i istovremeno raditi na najnovijem blogu ili uređivati Excel datoteka iz Ultrabooka i istovrememno pretraživati sadržaji preko kamere.

Novi Philipsov Brilliance monitor uskoro je dostupan na našem tržištu po cijeni od

272P4APJKHB – 6199 Kn (PDV uključen)

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …